Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Τον Ιούνιο 2018 θα αποφασιστεί η πορεία της συμφωνίας για το πετρέλαιο

Barkindo (ΟΠΕΚ): Τον Ιούνιο 2018 θα αποφασιστεί η πορεία της συμφωνίας για το πετρέλαιο
Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία άγγιξε το 107% το 2017
Στα υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο αναφέρθηκε σήμερα (19/2) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, τονίζοντας ότι τα ποστά συμμόρφωσης ξεπερνάνε κατά πολύ το 100%.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Barkindo σε δημοσιογράφους, ο μέσος όρος συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία για το σύνολο του 2017 διαμορφώθηκε στο 107%, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των αναλυτών.
Παράλληλα, τα σχετικά ποσοστά δείχνουν να αυξάνονται ακόμα περισσότερο όσο προχωράει η συμφωνία, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ιανουάριο του 2018 διαμορφώθηκε στο 133%.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ, οι χώρες εντός και εκτός Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία, αναμένεται να έχουν συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο τον Ιούνιο του 2018, προκειμένου να εξετάσουν την μέχρι τότε πορεία της συμφωνίας, καθώς και τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Επιπλέον, στη συνάντηση του Ιουνίου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και η πορεία της συμφωνίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, γεγονός που έχει συζητηθεί εκτενώς και από την πλευρά της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πετρέλαιο διευρύνει τα κέρδη του, παραμένοντας κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων, λόγω της ανόδου στις ασιατικές αγορές και των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Το Brent ενισχύεται κατά +0,51% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,17 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας επεκτείνει τα κέρδη του κατά +3% την περασμένη εβδομάδα.
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% στα 62,03 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 62,41 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη τιμή του από τις 7 Φεβρουαρίου 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης