Διεθνή

«Θετική» χαρακτήρισαν τη συνάντηση Tilerson - Erdogan τουρκικές πηγές - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

«Θετική» χαρακτήρισαν τη συνάντηση Tilerson - Erdogan τουρκικές πηγές - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες
Από την πλευρά του προέδρου Erdogan, διατυπώθηκαν οι προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας
Τρεις ώρες και 15 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Rex Tillerson με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό Μέγαρο.
Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν θετική και αποδοτική.
Σε σύντομη ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τονίζεται πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα περιφερειακά θέματα, το Ιράκ και η Συρία και διατυπώθηκαν ξεκάθαρα, από την πλευρά του προέδρου Erdogan, οι προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας. 
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περιορίστηκε να δηλώσει ότι διεξήχθη «μια παραγωγική και ανοικτή συνομιλία ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με επωφελή τρόπο και για τις δύο χώρες». Μάλιστα πρόσθεσε ότι αναμένει «νέες προόδους» κατά τη σημερινή συνάντηση του Τίλερσον με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Από την πλευρά του ο Τίλερσον δεν έκανε δηλώσεις. «Όχι σήμερα, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά», περιορίστηκε να πει στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συνάντησή του με τον Ερντογάν έπειτα από τρεισήμισι ώρες. Στη συνάντηση ήταν παρών μόνο ο Τσαβούσογλου ο οποίος εκτέλεσε και χρέη διερμηνέα.
Τέλος, σύμφωνα με το aljazeera, ο Tillerson σήμερα (16/2) αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου στη ρήξη που έχει επέλθει για το θέμα των Κούρδων της Συρίας, μεταξύ των δύο χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης