Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Rosatom και Κονγκό στον τομέα της ενέργειας - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Rosatom και Κονγκό στον τομέα της ενέργειας - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία
Πρόκειται για το πρώτο έγγραφο στον τομέα ειρηνικής χρήσης της ατομικής ενέργειας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών.
Η ρωσική πυρηνική εταιρεία Rosatom και το Υπουργείο Επιστημονικής Έρευνας και Τεχνολογικών Καινοτομιών της Δημοκρατίας του Κονγκό υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης σχετικά με τη συνεργασία για ειρηνικές χρήσεις της ατομικής ενέργειας, σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία.
Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο έγγραφο στον τομέα ειρηνικής χρήσης της ατομικής ενέργειας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο χωρών.
Η συμφωνία στοχεύει στη διμερή συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πυρηνικών υποδομών στη Δημοκρατία του Κονγκό και στην ανάπτυξη προγραμμάτων που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση των πυρηνικών τεχνολογιών και των εφαρμογών τους.
Καλύπτει επίσης τη χρήση τεχνολογιών ακτινοβολίας στον τομέα της μεταποίησης, της γεωργίας και της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και την εκπαίδευση και την κατάρτιση προσωπικού.
Η συμφωνία προτείνει επίσης να εξεταστούν οι τρόποι κατασκευής ενός Κέντρου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία στον Πυρηνικό Τομέα στη Δημοκρατία του Κονγκό με έναν κεντρικό ερευνητικό αντιδραστήρα που σχεδιάστηκε από τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης