Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Η Petrobras «ανοίγει» τον νέο γύρο προσφορών για τον αγωγό TAG

Βραζιλία: Η Petrobras «ανοίγει» τον νέο γύρο προσφορών για τον αγωγό TAG
 Έως τα τέλη Μαρτίου η υποβολή των προσφορών  από τις κοινοπραξίες
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου  της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro SA,   έχει θέσει ως προθεσμία το τέλος Μαρτίου για να λάβει δεσμευτικές προτάσεις για τη συμμετοχή στο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου Transportadora Associada de Gás (TAG)  .
Σύμφωνα με το Reuters oι κοινοπραξίες υπό την ηγεσία της Αυστραλιανής  Macquarie Group Ltd, της γαλλικής  επιχείρησης κοινής ωφέλειας Engie SA και του κρατικού επενδυτικού ταμείου Mubadala Development Co των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προετοιμάζουν τις προσφορές τους, ανέφερεαν πηγές.
Οι τρεις ομάδες υπέβαλαν μη δεσμευτικές προτάσεις το Δεκέμβριο για το  90% του δικτύου αγωγών, ανέφερε το Reuters.
Οι κοινοπραξίες βρίσκονται σε συνομιλίες με τράπεζες για την χρηματοδότηση, προσθέτοντας ότι οι προσφορές ενδέχεται να κινηθούν στα εςπίπεδα των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που θα καθιστούσε το TAG μία από τις μεγαλύτερες εκχωρήσεις της Petrobras, όπως  είναι γνωστή η κρατική επιχείρηση.
Η Petrobras έχει δεσμευτεί για ένα διετές σχέδιο εξαγοράς χρέους ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters ανέρχεται σε 91 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η TAG διαθέτει 4500 χιλιόμετρα (2,800 μίλια) αγωγών στη βορειοανατολική Βραζιλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης