Διεθνή

Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν να επενδύσουν στην IPO της Saudi Aramco

Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν να επενδύσουν στην IPO της Saudi Aramco
Ενδιαφέρον από ρωσικές τράπεζες και το ταμείο επενδύσεων Ρωσίας-Κίνας
Ρωσικές τράπεζες και ένα κοινό ταμείο επενδύσεων Ρωσίας-Κίνας είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco, σύμφωνα με τον επικεφαλής ρωσικού επενδυτικού ταμείου.
Σύμφωνα με το Bloomberg αρκετές τράπεζες στη Ρωσία ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε μετοχές της Aramco, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε στο Ριάντ ο Kirill Dmitriev, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει φέτος να πουλήσει περίπου το 5% της εταιρείας σε μια πρωτοφανής IPO.
"Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε ένα επενδυτικό ταμείο Ρωσίας-Κίνας και μέσω αυτού του επενδυτικού κεφαλαίου βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την IPO της Aramco μαζί  με κορυφαίους κινέζους θεσμικούς", δήλωσε ο Dmitriev στους δημοσιογράφους.
 "Βλέπουμε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον  για την IPO της Aramco από τη Ρωσία, από την Κίνα, και πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ καλό καθώς για μια ακόμη φορά να σκεφτόμαστε από κοινού το πετρέλαιο".
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, εγκατέλειψαν τη μακροχρόνια αντιπαλότητα τους και σχημάτισαν μια συμμαχία για να προσπαθήσουν να στηρίξουν τις τιμές αργού, εν μέσω της αύξησης της παραγωγής από τις ΗΠΑ.
. Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak και ο Σαουδάραβας ομόλογός του Khalid Al-Falih μίλησαν σήμερα σε διάσκεψη στο Ριάντ, το τελευταίο σε μια σειρά κοινών εμφανίσεων που υπογραμμίζουν τους βαθύτερους δεσμούς τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης