Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κοινό ενδιαφέρον Ρωσίας - Κίνας για επενδύσεις σε μετοχές της Saudi Aramco

Το κοινό ενδιαφέρον Ρωσίας - Κίνας για επενδύσεις σε μετοχές της Saudi Aramco
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, εγκατέλειψαν τη μακροχρόνια αντιπαλότητα τους και σχημάτισαν μια συμμαχία για να προσπαθήσουν να στηρίξουν τις τιμές αργού
Την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco οι ρωσικές τράπεζες και ένα κοινό ταμείο επενδύσεων Ρωσίας – Τουρκίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής ενός κυρίαρχου ρωσικού επενδυτικού ταμείου.
Αρκετές τράπεζες και άλλες ομάδες στη Ρωσία ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε μετοχές της Aramco, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε ο κύριος Dmitriev, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας, στο Ριάντ.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει φέτος να πουλήσει μερίδιο περίπου 5% της εταιρείας.
Ειδικότερα, ο Dmitriev τόνισε ότι «Έχουμε ένα επενδυτικό ταμείο Ρωσίας-Κίνας και μέσω αυτού βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την IPO της Aramco από διάφορους κορυφαίους κινεζικούς θεσμούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς έχουμε τις ίδιες σκέψεις για το πετρέλαιο».
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι δύο μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, εγκατέλειψαν τη μακροχρόνια αντιπαλότητα τους και σχημάτισαν μια συμμαχία για να προσπαθήσουν να στηρίξουν τις τιμές αργού εν μέσω της αύξησης της παραγωγής των ΗΠΑ.
Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak και ο Σαουδάραβας ομόλογός του Khalid Al-Falih μίλησαν σήμερα σε συνέδριο στο Ριάντ, το τελευταίο σε μια σειρά κοινών εμφανίσεων που υπογραμμίζουν τους βαθύτερους δεσμούς τους.

Η μεγάλη ανακοίνωση
Η Aramco, γνωστή επίσημα ως Saudi Arabian Oil Co., πρόκειται να κάνει μια «μεγάλη ανακοίνωση" για μια εταιρική σχέση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο με μια ρωσική εταιρεία» δήλωσε ο Dmitriev.
Τέλος, η IPO της Aramco είναι το επίκεντρο του σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας να αποδυναμώσει την οικονομία της από το πετρέλαιο. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η πώληση μετοχών θα μπορούσε να εκτιμήσει την εταιρεία σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αν και οι αναλυτές κάνουν χαμηλότερες εκτιμήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης