Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πιλοτικό πρόγραμμα των GE Power - Marinus Energy για την παραγωγή ηλεκτρισμού στην Γκάνα

Το πιλοτικό πρόγραμμα των GE Power - Marinus Energy για την παραγωγή ηλεκτρισμού στην Γκάνα
Την τροφοδότηση ενέργειας για περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά της Γκάνας ανακοίνωσε η εταιρεία
Η GE Power και η Marinus Energy ανακοίνωσαν ένα πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα για την παραγωγή ηλεκτρισμού για την Γκάνα, σύμφωνα με την GE Power την Τρίτη (13/2).
Το σχέδιο Atuabo για την παραγωγή αποβλήτων ανεξάρτητα από την κατανάλωση ενέργειας (Atuabo) θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην υποσαχάρια Αφρική που θα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο Isopentane ως πηγή καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το εργοστάσιο θα λειτουργεί με τους τελευταίους κινητήρες αεριοστροβίλων TM2500 της GE, οι οποίοι μπορούν εύκολα να μεταφερθούν όπως απαιτείται, ανέφερε η εταιρεία.
«Δεν είναι μόνο η μονάδα παραγωγής αποβλήτων Atuabo που θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να οδηγήσει σε καινοτόμες ενεργειακές λύσεις στη Γκάνα, αλλά με τη χρήση πηγής καυσίμου που διαφορετικά θα εκτοξεύτηκε ως απόβλητο, μειώνουμε περαιτέρω τις εκπομπές και το κόστος", δήλωσε ο Fred Asamany , σύμφωνα με έναν στρατηγικό σύμβουλο της Marinus Energy.
«Η GE προσφέρει μια καινοτόμο λύση, η οποία μας δίνει την εμπιστοσύνη να προχωρήσουμε από τις πιλοτικές σε εμπορικές επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι: «Η πιλοτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα έχει χωρητικότητα 25 μεγαβάτ και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί ενέργεια για περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά της Γκάνας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης