Διεθνή

Barkindo (OΠEK): Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ – Διαβεβαιώσεις Putin

Barkindo (OΠEK): Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ – Διαβεβαιώσεις Putin
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των αυξανόμενων εξαγωγών αργού πετρελαίου ΗΠΑ προκαλούν ανησυχίες ότι οι ρωσικοί ενεργειακοί κολοσσοί θα προσπαθήσουν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και διαρκεί το 2018
Η Ρωσία έχει δεσμευθεί να μην εγκαταλείψει συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για να διατηρήσει την κάλυψη του πετρελαϊκού εφοδιασμού, ακόμα και αν αυξηθούν οι τιμές αργού, δήλωσε τη Δευτέρα 12/2/2018 ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammed Barkindo.
Ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο ράλι δημιούργησε ανησυχίες ότι οι ρωσικοί πετρελαϊκοί γίγαντες θα επιδιώξουν την έξοδο από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
 Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει σχεδόν 60% από τον Ιούνιο, με το Brent να φτάνει τα τριετή υψηλά επίπεδα πάνω από 71 δολ. το βαρέλι, πριν από την υποχώρηση την περασμένη εβδομάδα, που εξάλειψε τα κέρδη του για το 2018.
Αυτές οι ανησυχίες έχουν επιδεινωθεί από τις αυξανόμενες εξαγωγές αργού πετρελαίου των  ΗΠΑ, οι οποίες απειλούν να χαλαρώσουν τη δυναμική της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας σε σημαντικές υπερπόντιες αγορές σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ανάπτυξης και αυξανόμενης ζήτησης πετρελαιοειδών.
Ωστόσο, ο Barkindo δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Vladimir Putin και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak τον διαβεβαίωσαν ότι η Ρωσία δεν θα αποχωρήσουν
"Έχω ακούσει και έλαβε διαβεβαιώσεις τόσο από τον κ. Αλέξανδρο Νόβακ όσο και από τον πρόεδρο Putin ότι θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στη συνεργασία με τον  ΟΠΕΚ ", δήλωσε στο CNBC στο περιθώριο της Έκθεσης Πετρελαίου στο Κάιρο.
"Έχουν αποδείξει, πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία, την υψηλού επιπέδου συμμόρφωσής τους στην προσαρμογή της προσφοράς τους, οπότε νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία εδώ», είπε. «Είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης