Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες επενδύσεις 4 δισ. δολ στον πετρελαϊκό τομέα χρειάζεται το Ιράκ

Νέες επενδύσεις 4 δισ. δολ στον πετρελαϊκό τομέα χρειάζεται το Ιράκ
Το Ιράκ σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα αργού πετρελαίου σε 7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2022, από 5 εκατομμύρια bpd που είναι τώρα
Το Ιράκ χρειάζεται 4 δισεκατομμύρια δολάρια νέες επενδύσεις στην πετρελαϊκή του βιομηχανία, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi την Τρίτη 13/3/2018, αναφερόμενος στα σχέδια για επέκταση της ικανότητας διύλισης για τα επόμενα χρόνια.
Σε ομιλία του σε διάσκεψη για την ανασυγκρότηση της χώρας, ανέφερε επίσης ότι το Ιράκ σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα αργού πετρελαίου σε 7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2022, από 5 εκατομμύρια bpd που είναι τώρα.
Ο Luaibi δήλωσε ότι η κατάντη επένδυση θα ανέλθει σε δυναμικότητα διύλισης στα 1,5 εκατομμύρια bpd μέχρι το 2021, με 500.000 bpd που προορίζεται για εξαγωγές.
Η αύξηση της δυναμικότητας διύλισης θα προέλθει από επτά έργα, ορισμένα από τα οποία είναι νέα και κάποια από αυτά περιλαμβάνουν επέκταση των υφιστάμενων διυλιστηρίων.
Μερικά θα είναι έργα με το «κλειδί στο χέρι», στα οποία οι εργολάβοι θα παραδώσουν εγκαταστάσεις στο Ιράκ, ενώ άλλες θα είναι συμφωνίες κατασκευής-λειτουργίας-μεταφοράς στις οποίες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα λαμβάνουν παραχωρήσεις για τη λειτουργία εγκαταστάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης