Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Ν. Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ
Δυσαρέσκεια για τις τουρκικές ενέργειες  - "Οι χειρισμοί μας γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει ηρεμία στον τόπο και στην οικονομία' δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου
Tην δυσαρέσκεια του για την «προκλητικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία ανάμεσα στο λαό». Οι χειρισμοί μας, είπε, γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει ηρεμία στον τόπο και στην οικονομία.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του T. Erdogan, ο οποίος είπε ότι «η Κύπρος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα όρια».
Σε ερώτηση για τη δήλωση εκπροσώπου της ΕΝΙ για την ποσότητα φυσικού αερίου στον στόχο «Καλυψώ», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευαρέσκεια. Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι έως ότου ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα.
Έξι με οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου εκτιμάται ότι διαθέτει το κοίτασμα στον στόχο «Καλυψώ»
Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε υνάντηση με αξιωματούχους της ΕΝΙ, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι επιλογές, που υπάρχουν για την γεώτρηση στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο κ. Λακκοτρύπης ενημέρωσε την Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής για την πορεία των ερευνών σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης