Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BP θα παραμείνει στη Βρετανία ανεξάρτητα από το Brexit

Η BP θα παραμείνει στη Βρετανία ανεξάρτητα από το Brexit
Η BP είναι "πολύ περήφανη που είναι μία βρετανική εταιρεία" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Bob Dudley
Η BP δεσμεύθηκε να διατηρήσει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Βρετανία μετά το Brexit, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Bob Dudley στο CNBC, τη Δευτέρα 12/2/2018.
Ο Dudley, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για το Egypt Petroleum Show, ερωτήθηκε εάν η έδρα της BP θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Brexit, ή αν η παρουσία της εταιρείας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο οι συνομιλίες θα εξελιχθούν.
"Όχι, παραμένουμε βαθιά αφοσιωμένοι, εννοώ ότι είναι μία μεγάλη βρετανική εταιρεία, εδώ και έναν αιώνα, η BP θα παραμείενει εκεί", είπε.
"Δεν είναι αρμοδιότητά μου να μιλήσω για τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε κανείς να μην το παρερμηνεύσει αυτό, αλλά για την BP, είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στη Βρετανία και θα παραμείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα".
Ο Dudley πρόσθεσε ότι η BP είναι "πολύ περήφανη που είναι μία βρετανική εταιρεία".
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο Dudley δήλωσε ότι συμπονεί την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May "για εκείνους που θέλουν να μαθαίνουν κάθε κίνηση που κάνει.
Εννοώ βρισκόμαστε στην αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, και διαπραγματευόμαστε συνεχώς, δεν το κάνουμε δημόσια".
Όλοι έπρεπε να πάρουν μια βαθιά ανάσα όταν έρχονται στις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ο Dudley.
"Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αναφέρουν το καθετί κάθε μέρα.
Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και από την εμπειρία μου, οι διαπραγματεύσεις δεν συγκλίνουν μέχρι να πλησιάσουν τις χρονικές προθεσμίες, γι 'αυτό νομίζω ότι δεν είναι ρεαλιστικό να διαπραγματεύεται η πρωθυπουργός δημόσια.
Νομίζω δεν είναι καλό για τη χώρα γενικότερα, στην πραγματικότητα".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης