Διεθνή

Trump: Πολεμικός προϋπολογισμός 4,4 τρισ. δολ. για το 2019

Trump: Πολεμικός προϋπολογισμός 4,4 τρισ. δολ. για το 2019
Περικοπές 1,7 τρισ. δολ. για να χρηματοδοτήσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και την άμυνα - Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει επίσης δαπάνες 200 δισ. δολ. για το πρόγραμμα υποδομών που σκοπεύει να παρουσιάσει η κυβέρνηση μαζί με τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2019
Ο Πρόεδρος Donald Trump θα προτείνει  περικοπές 1,7 τρισ. δολάρια,  σε προγράμματα συμπεριλαμβανομένου και του Medicare, στον δημοσιονομικό προϋπολογισμό του 2019 καθώς επιδιώκει να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την οικοδόμηση  του συνοριακού τοίχου, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των βετεράνων  και την αύξηση των στρατιωτικών και εγχώριων δαπανών.
Ο αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στο Κογκρέσο το προϋπολογισμό για το 2019 ύψους 4,4 τρισ. δολαρίων για το επόμενο έτος, ο οποίος προβλέπει ομοσπονδιακό έλλειμμα ύψους 1 τρισ. δολαρίων.
Όπως αναφέρει το Bloomberg η αύξηση των δαπανών, μαζί με τις φορολογικές περικοπές του 2017, έχουν ως αποτέλεσμα το έλλειμμα να αυξάνεται ραγδαία με αποτέλεσμα να επιδεινώνει τα επιτόκια.
Οι περικοπές των δικαιωμάτων για μια δεκαετία περιλαμβάνονται σε περίληψη του προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου  που δημοσιεύει το Bloomberg.
Το έγγραφο αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός θα προτείνει τη μείωση των δαπανών για το Medicare, το πρόγραμμα υγείας για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατά 237 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν καθορίζει τα άλλα υποχρεωτικά προγράμματα που θα αντιμετωπίσουν μειώσεις.
Η περικοπή του Medicare δεν θα επηρεάσει την κάλυψη ή τα οφέλη του προγράμματος, σύμφωνα με το έγγραφο. Ο προϋπολογισμός θα απαιτήσει επίσης ετήσιες περικοπές κατά 2% σε μη αμυντικές εγχώριες δαπάνες που αρχίζουν "μετά το 2019".
Σε μια εποχή που η προοπτική αύξησης των ετήσιων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού έχει τρομάξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε - χωρίς εξηγήσεις - το σχέδιό του να μειώσει το ομοσπονδιακό έλλειμμα κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ωστόσο, το σχέδιο  εκτιμάται  ότι δεν θα εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό σε 10 χρόνια, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg.
O προϋπολογισμός, ο οποίος θα ανακοινωθεί αργότερα τη Δευτέρα, είναι απίθανο να κερδίσει την στήριξη του Καπιτωλίου.
Οι νομοθέτες αγνοούν συστηματικά τα αιτήματα δαπανών που απαιτούνται ετησίως από την εκτελεστική εξουσία. Και το Κογκρέσο ψήφισε το δικό του νομοσχέδιο για τις δαπάνες την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης μιας διετούς συμφωνίας προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Trump θα απαιτήσει αύξηση των αμυντικών δαπανών σε 716 δισεκατομμύρια δολάρια και αύξηση των αποδοχών κατά 2,6% για τα στρατεύματα. Επίσης θα επίσης 18 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τείχους στα μεξικανικά σύνορα.
Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει επίσης δαπάνες 200 δισ. δολ. για το πρόγραμμα υποδομών που σκοπεύει να παρουσιάσει η κυβέρνηση μαζί με τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2019.
"Αυτή θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα για την Υποδομή", ανέφερε ο Trump σε ένα Twitt τη Δευτέρα. "Αφού ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή, τώρα είναι καιρός να αρχίσουμε να επενδύουμε στη χώρα ΜΑΣ!"

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης