Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό κατασκευή στην Κίνα μια νέα «πράσινη» πόλη με ενεργειακούς στόχους

Υπό κατασκευή στην Κίνα μια νέα «πράσινη» πόλη με ενεργειακούς στόχους
Η πόλη θα φιλοξενεί περίπου 30.000 άτομα και θα απορροφά περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων ετησίως
Μια πράσινη πόλη ικανή να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και να μετριάσει την κλιματική αλλαγή, χτίζεται στην Κίνα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, η πόλη Liuzhou Forest που σχεδιάστηκε από τον Stefano Boeri Architetti και ανατέθηκε από τον Δήμο Liuzhou Urban Planning, θα αποτελείται από γραφεία, σπίτια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και σχολεία που καλύπτονται από 40.000 δέντρα και ένα εκατομμύριο φυτά με περισσότερα από 100 είδη.
Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο της όλης διαδικασίας, αφορά την κατασκευή της νέας πόλης, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 30.000 άτομα και θα απορροφά περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων ετησίως.
Η πόλη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας στην ορεινή περιοχή του Guangx και θα διαθέτει υποδομή ηλεκτρικών οχημάτων, γεωθερμική ενέργεια για κλιματισμό και ηλιακούς συλλέκτες πάνω από τις στέγες για τη συλλογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τέλος, τα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια αναμένεται να μειώσουν τη μέση θερμοκρασία του αέρα, να δημιουργήσουν φραγμούς θορύβου και να βελτιώσουν τη βιοποικιλότητα στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης