Διεθνή

Αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκίνητων σχεδιάζει η Porsche

Αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκίνητων σχεδιάζει η Porsche
Επενδύσεις πάνω από 6 δισ. ευρώ από το 2022 σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα
Η Porsche μπορεί να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου Mission E πέραν των 20.000 αυτοκινήτων, ενώ θα αποφασίσει σύντομα εάν θα είναι ηλεκτρικό το μοντέλο SUV Macan, όπως δήλωσε ο Detlev von Platen μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στο Reuters.
Η κατασκευάστρια αυτοκινήτων με βάση τη Στουτγάρδη, η οποία ανήκει στον όμιλο Volkswagen, ανακοίνωσε ότι αναμένει να διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2022.
Το Mission E, ένα τετραθέσιο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, αναμένεται να ξεκινήσει να παράγεται το 2019.
"Η θετική ανατροφοδότηση για το Mission E μας κάνει πολύ αισιόδοξους για τη ζήτηση", δήλωσε ο von Platen, προσθέτοντας ότι η Porsche εξετάζει ήδη πώς να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα.
Άλλα και τα μερικώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα αποδεικνύονται επίσης δημοφιλή, δήλωσε ο von Platen στο Reuters.
"Στην Ευρώπη, περίπου το 60% των οχημάτων Panamera παραδόθηκαν με ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης", δήλωσε ο von Platen, αναφερόμενος στην πολυτελή σειρά σπορ sedan της εταιρείας.
Αντίθετα, η ζήτηση είναι υποτονική για οχήματα με κινητήρες ντίζελ στη Γερμανία και η Porsche βρίσκεται σε συνομιλίες με την αρμόδια για την αυτοκινητοβιομηχανία αρχή της Γερμανίας KBA, σχετικά με πιθανή ανάκληση των μοντέλων Panamera και Cayenne με κινητήρα V8.
Σε ξεχωριστή δήλωση, ο επικεφαλής παραγωγής της Porsche Albrecht Reimold δήλωσε ότι η παραγωγή του Mission E, θα χρησιμοποιήσει εξαρτήματα και ανταλλακτικά τα οποία μπορεί να είναι κατάλληλα και για άλλες εταιρείες του ομίλου Volkswagen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης