Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις της Ουκρανίας στην ηλιακή ενέργεια - Ποιος είναι ο στόχος μέχρι το 2020

Επενδύσεις της Ουκρανίας στην ηλιακή ενέργεια - Ποιος είναι ο στόχος μέχρι το 2020
Η Ουκρανία εξακολουθεί να βασίζεται σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και πολλές από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της είναι ιδιαίτερα ρυπογόνες
Μια τράπεζα με έδρα το Λονδίνο και ένα ταμείο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν μια ηλιακή εγκατάσταση 36 MW στην Ουκρανία.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και ο εταίρος της, το Ταμείο Καθαρής Τεχνολογίας (CTF), θα παράσχουν τα αναγκαία κεφάλαια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων στην τοποθεσία ενός πρώην χημικού εργοστασίου στην πόλη Lviv.
Ο χώρος του παλαιού διυλιστηρίου δεν είναι κατάλληλος για οποιαδήποτε άλλη χρήση.
Η ΕΤΑΑ θα χορηγήσει δάνειο 10 ετών ύψους € 17,3 εκατ. (£ 15,25 εκατ.), Ενώ η CTF θα παρατείνει ένα δάνειο 11 ετών ύψους € 6 εκατ. (£ 6 εκατ.).
Η εγκατάσταση 36MW σηματοδοτεί το πρώτο στάδιο ενός έργου το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί σε 72MW σε μεταγενέστερο στάδιο.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να βασίζεται σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και πολλές από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της είναι ιδιαίτερα ρυπογόνες - έχει δεσμευτεί να αυξήσει το μερίδιο ανανεώσιμων πηγών του ενεργειακού μίγματος στο 11% μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης