Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΙΑ: Οι ΗΠΑ θα είναι καθαρός εξαγωγέας ενέργειας μέχρι το 2022, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο

tags :
ΕΙΑ: Οι ΗΠΑ θα είναι καθαρός εξαγωγέας ενέργειας μέχρι το 2022, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου, οι υψηλότερες μεταφορές ακατέργαστου φορτίου και οι ισχυρές ροές καυσίμων θα βοηθήσουν τις HΠΑ να  γίνουν καθαροί εξαγωγείς για πρώτη φορά από το 1953
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να εξάγουν περισσότερα ενεργειακά προϊόντα από ό, τι εισάγoυν μέχρι το 2022, καθώς η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα πεδία σχιστόλιθου της χώρας συνεχίζει να αυξάνεται και η εγχώρια ενεργειακή ζήτηση παραμένει αρκετά χλιαρή, σύμφωνα με το τμήμα στατιστικών στοιχείων του Υπουργείου Ενέργειας.
Η επέκταση των εξαγωγών φυσικού αερίου πέρα από τις παραδοσιακές αγορές της Βόρειας Αμερικής, οι μεταφορές αργού πετρελαίου και οι εξερχόμενες ροές ραφιναρισμένων προϊόντων, όπως η βενζίνη, παραμένουν ισχυρές, σύμφωνα με την Energy Information Administration.
Η αναιμική επιθυμία της χώρας για ενέργεια θα διαδραματίσει επίσης ένα ρόλο στο να γίνουν οι ΗΠΑ καθαρός εξαγωγέας.
Η κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ προβλέπεται να αυξηθεί μόνο κατά 0,4% μέχρι το 2050, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη κατά 2%.
Αν η πρόβλεψη επαληθευθεί, το 2022 θα σηματοδοτήσει τον πρώτο χρόνο που οι εξαγωγές ενέργειας των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τις εισαγωγές για πρώτη φορά από το 1953.
"Το ενεργειακό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών εξακολουθεί να υφίσταται μια απίστευτη μεταμόρφωση", δήλωσε ο διευθυντής της EIA Linda Capuano σύμφωνα με το CNBC. "Αυτό είναι πιο προφανές όταν θεωρούμε ότι η Ετήσια Προοπτική Ενέργειας δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται καθαροί εξαγωγείς ενέργειας ."
Mόλις το περασμένο έτος, η EIA προέβλεπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτύχουν το καθεστώς του καθαρού εξαγωγέα μέχρι το 2026.
Ως καθαρός εξαγωγέας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εισάγουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλα ενεργειακά προϊόντα.
Πολλά διυλιστήρια των ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί για να επεξεργάζονται βαρύτερες ποιότητες αργού πετρελαίου και οι διεθνείς ροές κυμαίνονται ανάλογα με το σχετικό κόστος των ενεργειακών προϊόντων από διάφορα μέρη του κόσμου.
Πέρυσι, το αργό πετρέλαιο των Η.Π.Α. άρχισε να διαπραγματεύεται με μεγάλη έκπτωση στο διεθνές δείκτη αναφοράς Brent, αφού ο τυφώνας Harvey έκλεισε το ένα τέταρτο της αμερικανικής δυναμικότητας διύλισης, μειώνοντας τη ζήτηση αργού πετρελαίου.
 Η έκπτωση αυτή καθιστά το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ πιο ελκυστικό για τα διεθνή εργοστάσια ραφιναρίσματος και συνέβαλε στην ώθηση των αμερικανικών εξαγωγών  άνω των 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το περασμένο φθινόπωρο.
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτηθεί από την άνθηση του φυσικού αερίου και την παραγωγή πετρελαίου με την στήριξη προηγμένης τεχνολογίας, όπως η υδραυλική ρωγμή - η διαδικασία άντλησης νερού, άμμου και χημικών ουσιών υπόγεια, για τη θραύση των πετρωμάτων σχιστόλιθου και την παροχή υδρογονανθράκων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης