Διεθνή

Βενεζουέλα: Με συμφωνίες ανταλλαγής οι εισαγωγές πετρελαίου για το διυλιστήριο του Curacao

Βενεζουέλα: Με συμφωνίες ανταλλαγής οι εισαγωγές πετρελαίου για το διυλιστήριο του Curacao
Το PDVSA παρέχει ολοένα και περισσότερο δικά του προϊόντα αργού, προκειμένου να αποκτήσει μερικά από τα βαρέλια που χρειάζεται το δίκτυο διύλισης
Η κρατική πετρελαϊκή επιχείρησης PDVSA της Βενεζουέλας επανέλαβε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου για το διυλιστήριο Isla των 335.000 βαρελιών την ημέρα στο νησί Κουρακάο της Καραϊβικής μετά από επτάμηνη παύση, καθώς επιδιώκει να περιορίσει στην πτώση της παραγωγής καυσίμων, σύμφωνα με έγγραφα PDVSA που επικαλείται το Reuters.
Το PDVSA, από το οποίο προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις εξαγωγές της Βενεζουέλας, χρειάζεται όλο και περισσότερο ξένο αργό, καθώς η χρόνια ανεπαρκής επένδυση μειώνει τη παραγωγή, και δεν μπορεί να τελειοποιήσει ή να συνδυάσει το ακατέργαστο πετρέλαιο που διαθέτει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters η αυξημένη δραστηριότητα στο Κουρακάο έρχεται καθώς περισσότεροι προμηθευτές δέχονται ανταλλαγές πετρελαίου ως λύση για την έλλειψη χρημάτων της εταιρείας, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Το PDVSA παρέχει ολοένα και περισσότερο δικά του προϊόντα αργού, προκειμένου να αποκτήσει μερικά από τα βαρέλια που χρειάζεται το δίκτυο διύλισης.
Τα προβλήματα εξυγίανσης λόγω διακοπών και έλλειψης πετρελαίου προκάλεσαν διαλείπουσες ελλείψεις καυσίμων στη χώρα του ΟΠΕΚ. Η συρρίκνωση της παραγωγής αργού πετρελαίου και των εξαγωγών δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητάς της να πληρώνει μετρητά για εισαγόμενο πετρέλαιο, αλλά και να αγοράζει τρόφιμα, φάρμακα και τις προμήθειες που χρειάζεται η χώρα.
Οι αγορές πετρελαίου του PDVSA - που χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καθαρισμό και την ανάμειξη του ακατέργαστου αργού στις εξαγωγικές αγορές - υποχώρησαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, καθώς η εταιρεία χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών για να πληρώσει τους ομολογιούχους και να αποφύγει την αθέτηση υποχρεώσεων.
Το PDVSA έχει δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες 1,73 εκατομμύρια βαρέλια του αμερικανικού West Texas Texas Intermediate και DSW Crudes και 1,44 εκατομμύρια βαρέλια του ακατέργαστου της Ρωσίας στο τερματικό σταθμό Bullenbay του Curacao, σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα του PDVSA και τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων  του Reuters.
Οι περισσότερες εισαγωγές προήλθαν από διαγωνισμούς που ανατέθηκαν τον Δεκέμβριο στην εταιρεία China Oil and Trading Company Citizens Resources LLC.
Το PDVSA αναμένει να παραλάβει δύο αμερικανικά ακατέργαστα φορτία από την China Oil, τα οποία ανήκουν στην κρατική εταιρεία China National Petroleum Corp (CNPC) και την Sinochem Corp, και δύο επιπλέον φορτία από τη Glencore και τη Lukoil της Ρωσίας.
Το PDVSA συμφώνησε σε τιμές άνω των $ 66 ανά βαρέλι για τις αγορές που εκφορτώθηκαν φέτος, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα. Οι αριθμοί ήταν κοντά στις τιμές της αγοράς, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα βαρύ φορτίο για μια χώρα που αγωνίζεται να προσφέρει βασικά αγαθά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης