Διεθνή

Ολλανδία: Αρχίζουν οι διαδικασίες απεξάρτησης από το αέριο του Groningen

Ολλανδία: Αρχίζουν οι διαδικασίες απεξάρτησης από το αέριο του Groningen
Η Ολλανδία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή στον τομέα του Groningen έως 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως "όσο το δυνατόν γρηγορότερα", μετά τον σεισμό μεγέθους 3,4R που έπληξε την περιοχή στις 8 Ιανουαρίου.
Οι ολλανδικές εταιρείες φαίνoνται γενικά πρόθυμες να εγκαταλείψουν τη χρήση του φυσικού αερίου που παράγεται στο σεισμόπληκτο πεδίο Groningen τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας Eric Wiebes στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.
Ο Wiebes ζήτησε τον περασμένο μήνα από τις εταιρείες να μεταβούν από το αέριο του Groningen σε άλλες πηγές ενέργειας εντός τεσσάρων ετών, προκειμένου να περιορίσουν τους κινδύνους σεισμών στην περιοχή του Groningen μειώνοντας την παραγωγή φυσικού αερίου.
"Έχω λάβει μηνύματα υποστήριξης και κατανόησης από μια σειρά εταιρειών, κανείς δεν το βλέπει αυτό ως ένα περίεργο αίτημα", ανέφερε ο υπουργός. "Αλλά είναι μια νέα τάξη. Θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέων υποδομών και αγωγών. "
Ο Wiebes δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ως στόχο να μειώσει την παραγωγή στον τομέα του Groningen έως 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως "όσο το δυνατόν γρηγορότερα", μετά τον σεισμό μεγέθους 3,4R που έπληξε την περιοχή στις 8 Ιανουαρίου.
Οι Κάτω Χώρες πωλούν μεγάλες ποσότητες αερίου Groningen στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Ο Wiebes δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι έχει ανοίξει συνομιλίες "σε όλα τα επίπεδα" με αυτές τις χώρες, για να δει πώς μπορούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αέριο του Groningen.
"Ανησυχούν για τα σχέδιά μας, αλλά είναι επίσης πρόθυμοι να είναι εποικοδομητικοί", δήλωσε ο Wiebes.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης