Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ - Με νέες κυρώσεις απειλεί ο Tillerson

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ - Με νέες κυρώσεις απειλεί ο Tillerson
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν μια κρίσιμη αγορά επειδή οι περισσότεροι αγοραστές πληρώνουν μετρητά για το πετρέλαιο εν μέσω οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο
Οι πωλήσεις αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που παραμένει ένας από τους σημαντικότερους πελάτες πετρελαίου της Λατινοαμερικανικής χώρας, σημείωσαν αύξηση 21% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το Δεκέμβριο, αλλά σαφώς κάτω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Thomson Reuters.
Η μείωση της παραγωγής της χώρας του ΟΠΕΚ έχει συμβάλει στη σοβαρή οικονομική ύφεση και πολιτική αναταραχή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν μια κρίσιμη αγορά επειδή οι περισσότεροι αγοραστές από τις ΗΠΑ πληρώνουν μετρητά για το πετρέλαιο εν μέσω οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο στη Βενεζουέλα από την κυβέρνηση Trump.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Rex Tillerson αυτή την εβδομάδα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ευρύτερων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των εισαγωγών ακατέργαστου πετρελαίου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και της απαγόρευσης της πώλησης προϊόντων διύλισης.
Ωστόσο, ο Tillerson δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα είχαν τέτοια μέτρα στους πολίτες που ήδη πάσχουν από σοβαρή έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας υποχώρησε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν τρεις δεκαετίες, πλήττοντας τις εξαγωγές ακατέργαστων και ραφιναρισμένων προϊόντων, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 476.550 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον περασμένο μήνα, 29% χαμηλότερες από ό, τι τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ω
στόσο, οι κρατικές εξαγωγές πετρελαίου της PDVSA ανέκαμψαν ελαφρά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω των μεγαλύτερων πωλήσεων αναβαθμισμένου αργού από την ζώνη Orinoco της Βενεζουέλας.
Τον Δεκέμβριο, οι εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν στα 392.710 bpd, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον προηγούμενο μήνα εισήγαγαν συνολικά 29 φορτία αργού από την Βενεζουέλα έναντι 24 το Δεκέμβριο. Ο μεγαλύτερος παραλήπτης ήταν η Valero Energy Corp, ακολουθούμενη από την μονάδα της PDVSA Citgo Petroleum και την Chevron Corp.

www.worldenergynew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης