Διεθνή

Ρωσία: Aνησυχία για την ποιότητα του πετρελαίου Ουραλίων – Συνάντηση Novak με εκπροσώπους εταιρειών

tags :
Ρωσία: Aνησυχία για την ποιότητα του πετρελαίου Ουραλίων – Συνάντηση Novak με εκπροσώπους εταιρειών
Ευρωπαϊκά διυλιστήρια απειλούν να μειώσουν τις αγορές λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας
H ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας με  ανώτερα στελέχη ρωσικών εταιρείες πετρελαίου την Τρίτη 6/2/2018, μια μέρα μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι ορισμένα ευρωπαϊκά διυλιστήρια απειλούν να μειώσουν τις αγορές λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας.
Συγκεκριμένα η ποιότητα του δείκτη πετρελαίου Ουραλίων  ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε μια συνάντηση στο υπουργείο ενέργειας στη Μόσχα μεταξύ των στελεχών και του υπουργού, Alexander Novak, σύμφωνα με το υπουργείο.
Πηγή του Reuters, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδείνωσης της ποιότητας, αν και υπάρχει ανησυχία στο υπουργείο ότι τα θέματα ποιότητας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πτώση της τιμής για το πετρέλαιο Ουραλίων.
Στη συνάντηση στο υπουργείο ενέργειας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων στελεχών, ο Vagit Alekperov, πρόεδρος του Νο 2 παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας Lukoil, ο Vladimir Bogdanov, επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου Surgutneftegaz και ο Pavel Fedorov, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας Rosneft.
Ο κ. Maxim Grishanin, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Transneft ήταν επίσης παρών στη συνάντηση.
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια που επεξεργάζονται το ρωσικό πετρέλαιο διαμαρτύρονται για την επιδείνωση της ποιότητας των Ουραλίων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της περιεκτικότητας σε θείο και της μεγαλύτερης βαρύτητας, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο δύσκολο να βελτιωθεί.
Η ποιότητα έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ ώστε αρκετοί αγοραστές αναθεωρούν το ποσό που αγοράζουν και την τιμή που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτό, σύμφωνα με traders και πηγές που βρίσκονται κοντά στα ευρωπαϊκά εργοστάσια ραφιναρίσματος.

www.worldenergynew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης