Διεθνή

Επενδύσεις ύψους 18 εκατ. δολ. της Σουηδίας σε μεγάλη μονάδα μπαταρίας ιόντων λιθίου

Επενδύσεις ύψους 18 εκατ. δολ. της Σουηδίας σε μεγάλη μονάδα μπαταρίας ιόντων λιθίου
Σημαντικός τομέας για την ανάπτυξη της χώρας της Σουηδίας η ενέργεια
Η Σουηδία θα επενδύσει 146 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (18 εκατομμύρια δολάρια) σε έργο κατασκευής μπαταριών λιθίου-ιόντων μεγάλης κλίμακας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η Σουηδική Υπηρεσία Ενέργειας αργά τη Δευτέρα (5/2).
Ο οργανισμός δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης του έργου Northvolt θα λάβει υποστήριξη για το έργο του Northvolt Labs, το οποίο χωρίζεται σε διάφορες φάσεις και εκτείνεται από το 2018 έως το τέλος του 2023.
«Το μοναδικό ασφαλές, ανταγωνιστικό και πράσινο ενεργειακό σύστημα της Σουηδίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη δημιουργία νέας βιομηχανίας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η μετάβαση από τη μεταφορά προς την ηλεκτροκίνηση δημιουργεί νέες ευκαιρίες και η παραγωγή μπαταριών μεγάλης κλίμακας είναι σημαντική για τον κεντρικό ρόλο της Σουηδίας στη μετατροπή και μετριασμό των κλιματικών επιπτώσεων του τομέα των μεταφορών στη Σουηδία και σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Erik Brandsma, γενικός διευθυντής του οργανισμού.
«Η εκτόξευση της Northvolt Labs αποτελεί βασικό βήμα για τη δημιουργία εργοστασίου μπαταριών λιθίου ιόντων μεγάλης κλίμακας της Northvolt στη Σουηδία, η οποία θα περιλαμβάνει ενεργή προετοιμασία υλικών, συναρμολόγηση κυψελών, ανακύκλωση και βοηθητικά μέσα» δήλωσε η Northvolt.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης