Διεθνή

Η νέα μπαταρία της Tesla για την αποθήκευση ενέργειας σε 50000 οικείες στην Αυστραλία

Η νέα μπαταρία της Tesla για την αποθήκευση ενέργειας  σε 50000 οικείες στην Αυστραλία
Το σχέδιο αποσκοπεί στην παροχή καθαρότερης, φθηνότερης και πιο αξιόπιστης ενέργειας
Χιλιάδες οικιακά ηλιακά συστήματα και συστήματα μπαταριών πρόκειται να εισαχθούν στη Νότια Αυστραλία, δημιουργώντας αυτό που οι Αρχές αποκαλούν ως τον μεγαλύτερο «εικονικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής» στον κόσμο.
Το πρόγραμμα εκτυλίσσεται σε φάσεις. Αρχικά, έχουν εγκατασταθεί σε 1.100 ιδιότητες, πέντε KW συστήματα ηλιακών συλλεκτών και 13.5 κιλοβατώρες μπαταρίες Tesla Powerwall 2. Τα σπίτια δεν θα χρεώνονται ενώ τα συστήματα χρηματοδοτούνται μέσω της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Τελικά, το σχέδιο αφορά τουλάχιστον 50.000 σπίτια για να λάβουν μέρος στο σχέδιο τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η νέα οικιακή μπαταρία της Tesla ονομάζεται Powerwall και αποτελεί τη νέα πρόταση της, ικανή να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες τους για περίπου οκτώ ώρες.
Όπως ανακοίνωσε ο Μασκ, πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο «θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος καταναλώνει την ηλεκτρική ενέργεια».
«Θα χρησιμοποιήσουμε τα σπίτια των ανθρώπων ως τρόπο να παράγουμε ενέργεια για το δίκτυο της Νότιας Αυστραλίας, με τα συμμετέχοντα νοικοκυριά να επωφελούνται με σημαντική εξοικονόμηση των ενεργειακών τους λογαριασμών ", δήλωσε η Weatherill σε δήλωσή της την Κυριακή προσθέτοντας ότι: «Το ενεργειακό μας σχέδιο σημαίνει ότι είμαστε οδηγοί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τώρα διευκολύνουμε τα περισσότερα σπίτια να αποκτήσουν αυτάρκεια».
Μάλιστα το 2017, οι αρχές της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για το ενεργειακό τους σχέδιο. Το σχέδιο αποσκοπεί στην παροχή καθαρότερης, φθηνότερης και πιο αξιόπιστης ενέργειας στους ανθρώπους του κράτους.
Μέρος του σχεδίου περιελάμβανε την κατασκευή μιας τεράστιας μπαταρίας για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας και την παροχή "εφεδρικής ισχύος" όπως και όταν ήταν απαραίτητο. Η Tesla και η γαλλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen κέρδισαν τη σύμβαση για να παραδώσουν το έργο.
Ο Musk δεσμεύτηκε να παραδώσει την μπαταρία εντός 100 ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας διασύνδεσης δικτύου ή θα ήταν δωρεάν.
Η μπαταρία τελικά παραδόθηκε τον Νοέμβριο του 2017, μετά από μόλις 63 ημέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης