Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κονγκό: H κυβέρνηση σχεδιάζει να διαλύσει τις κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας και ύδρευσης

Κονγκό: H κυβέρνηση σχεδιάζει να διαλύσει τις κρατικές επιχειρήσεις ενέργειας και ύδρευσης
Η κυβέρνηση δημοσίευσε ανακοίνωση μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία αναφερόταν ότι η εταιρεία ηλεκτρισμού Société Nationale d'Electricité  και η εταιρία παροχής υδάτων Société Nationale de Distribution d'Eau   δεν πέτυχαν επαρκή επίπεδα κέρδους παρά τις μεγάλες κρατικές επενδύσεις
Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κονγκό ενέκρινε ένα σχέδιο την Παρασκευή 2/2/2018 για να διαλύσει τις ζημιογόνες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στον τομέα της ενέργειας και της ύδρευσης της και να τις αντικαταστήσει με τρεις ανώνυμες εταιρείες.
Όπως και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου της Κεντρικής Αφρικής, το Κονγκό έχει πληγεί σκληρά από χαμηλές τιμές αργού πετρελαίου.
Τα κυβερνητικά έσοδα μειώθηκαν κατά ένα τρίτο από το 2015. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο ότι η οικονομία εκτός πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 9,2% το 2017.
Η κυβέρνηση δημοσίευσε ανακοίνωση μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία αναφερόταν ότι η εταιρεία ηλεκτρισμού Société Nationale d'Electricité (SNE) και η εταιρία παροχής υδάτων Société Nationale de Distribution d'Eau (SNDE) δεν πέτυχαν επαρκή επίπεδα κέρδους παρά τις μεγάλες κρατικές επενδύσεις.
"Η νέα επιχείρηση θα επιβαρυνθεί με τη διαχείριση του δημοσίου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συμβάσεων παραχώρησης   που συνάπτονται μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτικών και ιδιωτικών φορέων", αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο τομέας των υδάτων θα αναδιαρθρωθεί με τον ίδιο τρόπο.
Το σχέδιο θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο για έγκριση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης