Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 93 δισ. δολ. προσέλκυσε το Μεξικό στην δημοπρασία για 19 πετρελαϊκά πεδία

Επενδύσεις 93 δισ. δολ. προσέλκυσε το Μεξικό στην δημοπρασία για 19 πετρελαϊκά πεδία
Περιφερειακοί ανταγωνιστές θα μπορούσαν να αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τους όρους των δημοπρασιών τους, αν το Μεξικό σημειώσει άλλη μια νίκη στην επόμενη δημοπρασία τον Μάρτιο
Το Μεξικό προσέλκυσε 93 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές επενδύσεις στην πρώτη μεγάλη δημοπρασία της περιοχής φέτος.
Την Τετάρτη, το Μεξικό ανέθεσε 19 από τα 29 μπλοκ βαθέων υδάτων, προσφέροντας περισσότερες από τις επτά περιοχές που αναμενόταν να ανατεθούν.
Η αγγλο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος νικητής, με εννέα μπλοκ.
Με γενναιόδωρους όρους, όπως ο καθορισμός ανώτατου ορίου για τα δικαιώματα που οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση στις προσφορές, το Μεξικό αντιμετωπίζει φέτος τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τον Ισημερινό και την Ουρουγουάη.
Σύμφωνα με το Reuters θα διεξαχθούν όλες οι δημοπρασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2018 που απαιτούν δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από ξένες επιχειρήσεις.
Το Μεξικό πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγάλες δημοπρασίες τον Μάρτιο και τον Ιούλιο.
Ενώ τα παραγωγικά πετρελαϊκά πεδία της Βραζιλίας αναμένεται να προσελκύσουν επιθετικές προσφορές από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, άλλοι περιφερειακοί ανταγωνιστές θα μπορούσαν να αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τους όρους των δημοπρασιών τους, αν το Μεξικό σημειώσει άλλη μια νίκη στην επόμενη δημοπρασία για τις περιοχές με ρηχά νερά τον Μάρτιο, επεσήμαναν οι αναλυτές.
Η Αργεντινή και ο Ισημερινός έχουν ήδη αλλάξει τους όρους τους κατά το περασμένο έτος  προετοιμάζοντας για το 2018 τις δημοπρασίες τους. Η Αργεντινή μείωσε το κόστος εργασίας και ορισμένους φόρους, ενώ ο Ισημερινός μετέφερε την κατανομή της παραγωγής από τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν φθάσει σε υψηλά τριετή επίπεδα κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι το 2018, δίνοντας στις κορυφαίες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο μια ώθηση ρευστότητας και βελτιώνοντας τις πιθανότητες ότι θα έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για μεγάλα έργα στη Λατινική Αμερική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης