Διεθνή

Ην. Βασίλειο: Περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο θα αγοράσει το 2018 η Essar

Ην. Βασίλειο: Περισσότερο αμερικανικό πετρέλαιο θα αγοράσει το 2018 η Essar
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ 1,73 εκατομμυρίων bpd τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το μέσο όρο των 591.000 bpd για το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια ( ΕΙΑ)
Η Essar UK, ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη Βρετανία, θα αγοράσει περισσότερο αργό πετρέλαιο  από τις ΗΠΑ φέτος, ένδειξη  πως η αύξηση της παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες πιέζει τους παραδοσιακούς ευρωπαίους προμηθευτές από τη Βόρεια Θάλασσα και την Αφρική.
Η Essar έλαβε τουλάχιστον τρία φορτία αργού πετρελαίου ΗΠΑ το 2017 για  200.000 bpd  στο διυλιστήριο πετρελαίου Stanlow.
"Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε φορτία από τις ΗΠΑ επειδή βρίσκουμε αξία σε αυτά", δήλωσε ο CEO της εταιρείας Srinivasalu Thangapandian στο Reuters σε συνέδριο   στην Αμβέρσα.
"Το μείγμα ήταν αρκετά καλό  και οι αποδόσεις ήταν επίσης πολύ σταθερές",σημείωσε.
Το  Stanlow επεξεργάζεται κυρίως ακατέργαστες ποιότητες από τη Βόρεια Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των Forties, Ekofisk, Gullfacs, DUC, Brent, ενώ παράλληλα λαμβάνει περισσότερους όγκους από τη Δυτική και τη Βόρεια Αφρική.
Αλλά η αύξηση των τιμών του πετρελαίου έδωσε ώθησε στην παραγωγή των ΗΠΑ, προκαλώντας τους συνήθεις προμηθευτές.
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ 1,73 εκατομμυρίων bpd τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το μέσο όρο των 591.000 bpd για το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια ( ΕΙΑ).
Η αναβάθμιση του Stanlow, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά περισσότερο από 10% στα 75 εκατομμύρια βαρέλια ετησίως, θα ενισχύσει  την παραγωγή καυσίμων αεροπορίας κατά 15%, δήλωσε ο CEO της Essar, προσθέτοντας ότι το έργο είναι  σχεδόν πλήρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης