Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: H RTE προειδοποιεί για απεργίες στον τομέα ενέργειας

tags :
Γαλλία: H RTE προειδοποιεί για απεργίες στον τομέα ενέργειας
Η γαλλική κρατική επιχείρηση EDF είχε ειδοποιηθεί ότι οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να εργάζονται για 24 ώρες από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου
Οι γαλλικές επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας EDF και Uniper έχουν ενημερωθεί για μια απεργία στον τομέα ενέργειας που θα επηρεάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τους, ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου RTE την Παρασκευή 2/2/2018.
Η CGT, μία από τις πιο σκληρές συνδικαλιστικές οργανώσεις της Γαλλίας, κάλεσε τους εργαζόμενους, σε μια εθνική απεργία στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και των σιδηροδρόμων για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές απελευθέρωσης του δημόσιου τομέα.
Η RTE ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι η γαλλική κρατική επιχείρηση EDF είχε ειδοποιηθεί ότι οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν να εργάζονται για 24 ώρες από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.
Στα εργοστάσια παραγωγής της Uniper, οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν απεργία από τα μεσάνυχτα στις 7 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου, σημείωσε η RTE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης