Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε το 2017 η μείωση της παραγωγής ενέργειας από τον άνθρακα στις ΗΠΑ

Συνεχίστηκε το 2017 η μείωση της παραγωγής ενέργειας από τον άνθρακα στις ΗΠΑ
Η κατανάλωση του άνθρακα έμεινε σε χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ
Συνέχεια θα δοθεί στην διαρθρωτική τάση παρακμής στην ανθρακοβιομηχανία των ΗΠΑ που παρατηρείται το 2017, σημείωσε νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Ινστιτούτο Οικονομικής Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA).
Η έκθεση με τίτλο "Η περισσότερη διάβρωση της αγοράς βρίσκεται στο δρόμο" αναφέρει λεπτομερώς πώς ο ανταγωνισμός από το φθηνό φυσικό αέριο, η αυξανόμενη τάση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και η μικρή αύξηση στη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας συνέβαλαν στη συρρίκνωση της αγοράς του άνθρακα.
"Στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - η βασική αγορά για τον άνθρακα - η βιομηχανία είναι όλο και λιγότερο ανταγωνιστική και χάνει μερίδιο αγοράς", ανέφερε ο David Schlissel, επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης και ο διευθυντής της IEEFA για την ανάλυση του σχεδιασμού των πόρων.
"Περαιτέρω μείωση του μεριδίου αγοράς του άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας μπορεί να αναμένεται μέχρι το 2018 και μετά," συνέχισε.
Το μερίδιο αγοράς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε τέσσερις φορές από το 2009 και το μερίδιο ανέμου στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασε το 30% το 2017 στις ΗΠΑ.
Τέλος, η κατανάλωση του άνθρακα έμεινε σε χαμηλά επίπεδα στις ΗΠΑ με αργοπορημένες εγκαταστάσεις άνθρακα, ενώ η παραγωγή αιολικής ενέργειας συνέβαλε ιδιαίτερα στην αύξηση των κερδών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι χαμηλές τιμές άνθρακα συνέχιζαν να καταστρέφουν τη βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης