Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2016 καταγράφηκε το υψηλότερο μερίδιο της ενέργειας στους περιβαλλοντικούς φόρους στην Ευρώπη

Το 2016 καταγράφηκε το υψηλότερο μερίδιο της ενέργειας στους περιβαλλοντικούς φόρους στην Ευρώπη
Το μερίδιο της ενέργειας από τα συνολικά έσοδα από τους περιβαλλοντικούς φόρους ήταν 76,9% και είναι πολύ μεγαλύτερο από τους φόρους στις μεταφορές με ποσοστό 19,7% και τους ρύπους και τους πόρους 3,4%
Οι φόροι για την ενέργεια αντιπροσώπευαν περισσότερο από τα τρία τέταρτα των συνολικών εσόδων από περιβαλλοντικούς φόρους στην ΕΕ το 2016, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Eurostat, η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το μερίδιο της ενέργειας από τα συνολικά έσοδα από τους περιβαλλοντικούς φόρους ήταν 76,9% και είναι πολύ μεγαλύτερο από τους φόρους στις μεταφορές με ποσοστό 19,7% και τους ρύπους και τους πόρους 3,4%.
Τα έσοδα από περιβαλλοντικούς φόρους της κυβέρνησης ανήλθαν σε 364,4 δισ. ευρώ το 2016, έναντι 296,5 δισ. ευρώ δέκα χρόνια νωρίτερα το 2006, δήλωσε η Eurostat.
Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν περιβαλλοντικούς φόρους για να αυξήσουν τις δαπάνες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων.

Το μεγαλύτερο μερίδιο περιβαλλοντικών φόρων στη Λετονία, το χαμηλότερο στο Λουξεμβούργο

Το ποσοστό των περιβαλλοντικών φόρων από τα συνολικά έσοδα από φόρους και κοινωνικές εισφορές διαφέρει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Το 2016, η Λετονία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των περιβαλλοντικών φόρων στο 11,7%, έναντι πέντε άλλων κρατών μελών της ΕΕ με ποσοστό τουλάχιστον 9%: τη Σλοβενία ​​με 10,6%, την Ελλάδα με 9,8%, τη Βουλγαρία με 9,6%, την Κροατία με 9,3% και τη Ρουμανία με 9%.
Η Eurostat πρόσθεσε ότι στο αντίθετο τέλος της κλίμακας, το Λουξεμβούργο είχε 4,6 τοις εκατό, η Γερμανία είχε 4,8 τοις εκατό και η Γαλλία με 4,9 τοις εκατό κατέγραψε τα χαμηλότερα μερίδια των περιβαλλοντικών φόρων. Αυτές ακολούθησαν το Βέλγιο και τη Σουηδία με 5% και 5,1% αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης