Διεθνή

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για τη μείωση της χρήσης ενέργειας - Οι λόγοι που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για τη μείωση της χρήσης ενέργειας - Οι λόγοι που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα
Η πιο σημαντική αλλαγή στη δεκαετία παρατηρήθηκε σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών, που πέρασαν το 70% περισσότερο χρόνο στο σπίτι έως το 2012 σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (29/1) διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί παρέμειναν στο σπίτι πολύ περισσότερο το 2012 σε σχέση με το 2003, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε εθνικό επίπεδο.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η έκρηξη της οικιακής ψυχαγωγίας και των ηλεκτρονικών αγορών που εξαπέλυσε η ευρεία υιοθέτηση του Διαδικτύου άλλαξε την ενεργειακή «συμπεριφορά» των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι μετατοπίσεις του τρόπου ζωής έχουν οδηγήσει τους Αμερικανούς να εξοικονομήσουν περίπου 1.700 τρισεκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες (BTUs).
Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 1,8% του εθνικού συνόλου το 2012. Το ποσό είναι επίσης περίπου ισοδύναμο με αυτό που ολόκληρο το κράτος του Κεντάκι καταναλώθηκε το 2015.
Η πιο σημαντική αλλαγή στη δεκαετία παρατηρήθηκε σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών, που πέρασαν το 70% περισσότερο χρόνο στο σπίτι έως το 2012 σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί άνω των 65 ετών ήταν η μόνη ομάδα που ξοδεύει λιγότερο χρόνο στο σπίτι τους το 2012 από ό, τι το 2003.
"Αναμέναμε να δούμε μείωση της καθαρής ενέργειας, αλλά δεν είχαμε ιδέα για το μέγεθος", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Ashok Sekar προσθέτοντας ότι: «Αυτό το έργο αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σχέση μεταξύ τρόπου ζωής και ενέργειας. Τώρα που γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, θα μπορούσε να δοθεί περισσότερη προσοχή στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κατοικιών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης