Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zubkov: Την ενίσχυση της θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου προσδοκά η Gazprom

Zubkov: Την ενίσχυση της θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου προσδοκά η Gazprom
Η Ρωσία θα συνεχίσει να κατασκευάζει άμεσες γραμμές, βασιζόμενη στους αγωγούς φυσικού αερίου που ήδη κατέχει ηγετικό ρόλο, όπως το Blue Stream στην Τουρκία και το Nord Stream στη Γερμανία
Την ενίσχυση της θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου προσδοκά η Ρωσία λαμβάνοντας υπόψη την απαράμιλλη θέση της ως του μεγαλύτερου προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα (30/1) ο Viktor Zubkov πρόεδρος της Gazprom και ειδικός εκπρόσωπος της Ρωσίας για συνεργασία με το φόρουμ χωρών εξαγωγής φυσικού αερίου (GECF).
Ο Zubkov κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Αέριο στη Βιέννη, δήλωσε ότι η Ευρώπη είναι η κύρια αγορά φυσικού αερίου για τη Ρωσία και θα συνεχίσει να παραμένει δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης της Ευρώπης.
Η Ρωσία θα συνεχίσει να κατασκευάζει άμεσες γραμμές, βασιζόμενη στους αγωγούς φυσικού αερίου που ήδη κατέχει ηγετικό ρόλο, όπως το Blue Stream στην Τουρκία και το Nord Stream στη Γερμανία. Είπε ότι οι διασυνδέσεις θα συμπεριληφθούν επίσης στο πλαίσιο του στόχου της παροχής ασφαλούς ευρωπαϊκού εφοδιασμού, αναφέροντας την τεράστια έκρηξη στο κέντρο φυσικού αερίου Baumgarten, έναν από τους σημαντικότερους κόμβους φυσικού αερίου στην Ευρώπη, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβακία, ως παράδειγμα αυτής της ανάγκης .
«
Το Nord Stream II και το TurkStream αποτελούν μέρος αυτού του στόχου. Κατά τη γνώμη μας, το ατύχημα του φυσικού αερίου Baumgarten έδειξε την ανάγκη για πρόσθετους αγωγούς αερίου διασύνδεσης, κάτι που κάναμε τα τελευταία χρόνια. θα παρέχει ασφάλεια στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου», σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης