Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά του LNG το 2017 - Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Κίνα

Νέες ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά του LNG το 2017 - Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Κίνα
Παράλληλα, η αγορά LNG επεκτάθηκε στην Ασία με την Ιαπωνία να πάρει το μερίδιο του λέοντος, ακολουθούμενη από την Κίνα
Στην Κίνα μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον το 2017, σύμφωνα με τον Geoffroy Hureau γενικό γραμματέα της Cedigaz, μιας διεθνούς μη κερδοσκοπικής ένωσης αφιερωμένης στις πληροφορίες για το φυσικό αέριο.
Παράλληλα, η χώρα της Ασίας σημείωσε τεράστια αύξηση κατά 50% στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.
Ο Hureau μιλώντας κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το φυσικό αέριο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη, χαιρέτισε το 2017 ως καλό έτος για το φυσικό αέριο.
Παράλληλα, η αγορά LNG επεκτάθηκε στην Ασία με την Ιαπωνία να παίρνει την μερίδα του λέοντος, ακολουθούμενη από την Κίνα.
"Υπάρχουν ίσως και άλλοι παίκτες, αλλά η Κίνα είναι θεμελιώδης για την αγορά ΥΦΑ", ανέφερε προσθέτοντας ότι: «Το 2017 ήταν επίσης ένα καλό έτος για τον άνθρακα που αυξάνεται παρόμοια με το φυσικό αέριο» αλλά προειδοποίησε ότι «αυτό δεν είναι καλή είδηση για το μέλλον».
Τέλος, το 2017 οι εισαγωγές φυσικού αερίου από την Κίνα ήταν περίπου 68 εκατομμύρια τόνοι, εκ των οποίων 38 εκατομμύρια τόνοι είχαν τη μορφή ΥΦΑ.
Η Ιαπωνία είναι ο κύριος εισαγωγέας φυσικού αερίου με 83,5 εκατομμύρια τόνους. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η Κίνα θα μπορούσε να ξεπεράσει την Ιαπωνία και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο εγγύς μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης