Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο Ρώσο υφυπουργό ενέργειας και ενεργειακές εταιρείες

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο Ρώσο υφυπουργό ενέργειας και ενεργειακές εταιρείες
Το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α πρόσθεσε 21 άτομα και 9  εταιρείες στον κατάλογο κυρώσεων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν ρώσους αξιωματούχους και επιχειρήσεις ενέργειας στην «μαύρη λίστα» των  κυρώσεων την Παρασκευή 26/1/2018, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των λεπτομερειών περαιτέρω πιθανών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Σύμφωνα με το Reuters το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α πρόσθεσε 21 άτομα και 9  εταιρείες στον κατάλογο κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν εμπλακεί στην παράδοση αεριοστροβίλων της  Siemens στην Κριμαία.
Ένας από αυτούς που προστέθηκαν στον κατάλογο ήταν ο ρώσος υφυπουργός Ενέργειας Andrey Cherezov, στον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις για τον ρόλο του στην παράδοση των στροβίλων στην Κριμαία πέρυσι.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τον Sergey Topor-Gilka, επικεφαλής της ρωσικής Technopromexport, καθώς και πολλές θυγατρικές της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Surgutneftegaz σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Μια εκπρόσωπος της Rostec, η οποία υπόκειται ήδη σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και είναι η μητρική εταιρεία της Technopromexport, δήλωσε ότι η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη της για το ότι το κύριο εργαλείο των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις είναι η πίεση και όχι ο διάλογος.
Η Ουάσινγκτον θα δημοσιεύσει εκθέσεις τη Δευτέρα, αναφέροντας τις δυνατότητες επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εμπλοκής της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί.
Στη Ρωσία έχουν επιβληθεί τις αμερικανικές κυρώσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και την υποστήριξη των αυτονομιστών ανταρτών που αγωνίζονται στην ανατολική Ουκρανία.
Η ανακοίνωση της Παρασκευής δεν σχετίζεται με τις εκθέσεις που αναμένονται τη Δευτέρα.

"Η σημερινή δράση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης του υπουργείου Οικονομικών να διατηρήσει την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
 "Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει την αντίθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κατοχή της Ρωσίας από την Κριμαία και την άρνηση της εταιρείας να αναγνωρίσει την απόπειρα προσάρτησης της χερσονήσου".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης