Διεθνή

IEA: Η αιολική ενέργεια θα ξεπεράσει την υδροηλεκτρική στις ΗΠΑ

IEA: Η αιολική ενέργεια θα ξεπεράσει την υδροηλεκτρική στις ΗΠΑ
Η IEA εκτιμά ότι η αιολική χωρητικότητα στη χώρα θα αυξηθεί κατά 8,3GW το 2018 και κατά 8 GW το 2019
Μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο αιολικός τομέας αναμένεται να ξεπεράσει την υδροηλεκτρική ενέργεια στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη διοίκηση της Energy Information Administration (EIA) της χώρας την Τετάρτη (24/1).
Σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Περιβάλλοντος, παρόλο που η υδροηλεκτρική ενέργεια παρείχε στο παρελθόν το μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στις Η.Π.Α., «λίγα νέα υδροηλεκτρικά έργα αναμένεται να συνδεθούν στα επόμενα δύο χρόνια».
Η Hydro παρέδωσε το προηγούμενο έτος στο Ηνωμένο Βασίλειο 7,4% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά το επίπεδο αυτό αναμένεται να μειωθεί στο 6,5% φέτος και 6,6% στο επόμενο έτος.
Από την άλλη πλευρά, η IEA εκτιμά ότι η αιολική χωρητικότητα στη χώρα θα αυξηθεί κατά 8,3GW το 2018 και κατά 8 GW το 2019.
Παράλληλα, η IEA επισημαίνει ότι: «Η πρόβλεψη για την παραγωγή αιολικής ενέργειας εξαρτάται περισσότερο από την χωρητικότητα και το χρονοδιάγραμμα των καινούργιων ανεμογεννητριών».
Τέλος, η διοίκηση δήλωσε ότι εκτιμά ότι η αιολική ενέργεια θα παράσχει 6,4% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2018 και 6,9% το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης