Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν ζήτησε ο Trump από τον Erdogan

tags :
Τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν ζήτησε ο Trump από τον Erdogan
Τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν ζήτησε ο Trump από τον Erdogan
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του T. Erdogan η Άγκυρα να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, συμμάχων της Ουάσιγκτον.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «προέτρεψε την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων και προσφύγων».
Επιπλέον ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ζήτησε να αποφευχθεί «κάθε ενέργεια που θα ενείχε τον κίνδυνο να προκληθεί μια σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών δυνάμεων».
«Ο πρόεδρος Trump επισήμανε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν της Συρίας θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης των κοινών μας στόχων στη Συρία» τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας T. Erdogan είπε στον πρόεδρο Trump ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν όπλα στους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Erdogan.
Η επιχείρηση, που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, στοχεύει στην «εκδίωξη των τρομοκρατικών στοιχείων» από την Αφρίν υπέρ της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και διεξάγεται στη βάση του διεθνούς δικαίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης