Διεθνή

Σε τουρκικές λίρες θα διενεργεί στο εξής διαγωνισμούς προμήθειας φυσικού αερίου η Άγκυρα

Σε τουρκικές λίρες θα διενεργεί στο εξής διαγωνισμούς προμήθειας φυσικού αερίου η Άγκυρα
Οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες θα υποβάλουν τις προσφορές τους σε γρόσια ανά κιλοβατώρα, αντί για σεντς του δολαρίου.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Τουρκίας (Emra) ανακοίνωσε σήμερα (7/12), ότι οι διαγωνισμοί διανομής φυσικού αερίου θα γίνονται στο εξής στο νόμισμα της χώρας και όχι σε δολάριο, μετά την εντολή του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στηριχθεί η τουρκική λίρα έναντι της υποτίμησης που υφίσταται σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα.
Η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα ξεκινήσει από τις δημοπρασίες της 26ης Δεκεμβρίου για την διανομή φυσικού αερίου στις ανατολικές πόλεις Agri και Tuneli.
Οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες θα υποβάλουν τις προσφορές τους σε γρόσια ανά κιλοβατώρα, αντί για σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου υποχώρησε ελαφρώς σήμερα στις 3,429 λίρες ανά δολάριο.
Εκτός από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και άλλοι θεσμοί του Τουρκικού Κράτους, όπως το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, η Διοικητική Διεύθυνση Ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας και το Ταμείο Στήριξης της Αμυντικής Βιομηχανίας του υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσαν επίσης ότι πλέον θα χρησιμοποιούν τουρκικές λίρες σε διαγωνισμούς και στα ταμεία τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης