Διεθνή

AL Falif (Σαουδική Αραβία) και Novak(Ρωσία) ανακοίνωσαν επέκταση συνεργασίας για την παραγωγή πετρελαίου το 2018

AL Falif (Σαουδική Αραβία) και Novak(Ρωσία) ανακοίνωσαν επέκταση συνεργασίας για την παραγωγή πετρελαίου το 2018
Ταύτιση απόψεων είχαν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας σχετικά με την όρια της παραγωγής πετρελαίου και της επέκτασης της συνεργασίας μιλώντας στο Bloomberg
Ο ΟΠΕΚ και οι Ρώσοι του θα διατηρήσουν την από κοινού εποπτεία της παραγωγής πετρελαίου κατά τη διάρκεια όλου 2018, σημείωσε ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας από κοινού με τον Νόβακ στο Bloomberg.
Όπως ανέφερε ο AL Falih δεν σημαίνει ότι θα διατηρηθούν κατ ανάγκη οι περικοπές στην παραγωγή, όμως θα παραμείνει το πλαίσιο συνεργασίας σε επιμερισμό, ώστε αν χρειασθεί να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.
Η αγορά πετρελαίου θα χρειαστεί όλο το 2018 για να φτάσει σε ένα φυσιολογικό επίπεδο και οι υπουργοί ενέργειας δεν θα έπρεπε να μειώσουν τις προσπάθειές τους φέτος, είπε στο Bloomberg ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih και συνέχισε λέγοντας ότι:
«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Η προσωπική μου άποψη είναι να επεκτείνουμε το πλαίσιο και όχι απαραίτητα τις περικοπές στα όρια παραγωγής».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ρώσος ομόλογός του Alexander Novak ο οποίος ανέφερε ότι: «Η συνεργασία μας βασίζεται στη συμφωνία που υπογράψαμε το 2016 στην Κίνα και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.
Οι υπουργοί πρέπει να δουν πώς θα αναπτυχθεί η αγορά πριν αποφασίσουν να αναπροσαρμόσουν την παραγωγή τους».
Ο AL Falih σημείωσε ότι η αγορά θα ισορροπήσει όταν οι επενδύσεις ολοκληρωθούν και απέφυγε να δώσει προβλέψεις στις τιμές.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νόβακ που μίλησε για σταθεροποίηση των τιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης