Διεθνή

Καζακστάν: Σε λειτουργία και πάλι το πεδίο Kashagan μετά από διακοπή ρεύματος

Καζακστάν: Σε λειτουργία και πάλι το πεδίο Kashagan μετά από διακοπή ρεύματος
Η προσφορά του Καζακστάν μειώθηκε κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα στις 18 Ιανουαρίου
Το γιγάντιο πετρελαϊκό πεδίο Kashagan του Καζακστάν ξεκίνησε και πάλι την παραγωγή μετά από διακοπή που οδήγησε, σε μείωση την παραγωγή αυτή την εβδομάδα.
Η προσφορά από το πεδίο αναμένεται να επανακτήσει τα προγραμματισμένα επίπεδα τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η παραγωγή μειώθηκε στις 15 Ιανουαρίου λόγω διακοπής ρεύματος στις εγκαταστάσεις χερσαίων μεταφορών του έργου, ακολουθούμενη από διακοπή σε υπεράκτιο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δύο ημέρες αργότερα, ανέφερε το υπουργείο.
Η παραγωγή από το Kashagan συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.
Ο οργανισμός δήλωσε ότι αναμένει η προσφορά να κινηθεί τα  370.000 βαρέλια την ημέρα αυτή τη χρονιά από τα 250.000 βαρέλια στο τέλος του 2017.
Η συνολική παραγωγή του Καζακστάν μειώθηκε κατά σχεδόν 300.000 βαρέλια την ημέρα από τις 18 Ιανουαρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας. Η παραγωγή μειώθηκε ελάχιστα σε περίπου 1,64 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης