Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διευκόλυνση της Τουρκίας στους κανονισμούς για τις ηλιακές οροφές

Η διευκόλυνση της Τουρκίας στους κανονισμούς για τις ηλιακές οροφές
Η Τουρκία προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα
Τα τουρκικά νοικοκυριά ετοιμάζονται να παράγουν ηλιακή ενέργεια εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες οροφής και πρόσοψης με μια νέα νομοθεσία που επιτρέπει στους οικιακούς πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας να τροφοδοτούν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια.
Οι πολίτες θα μπορούν να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες με μέγιστη χωρητικότητα 10 megawatts με λιγότερη γραφειοκρατία, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες του πρακτορείου Anadolu.
Η Τουρκία προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα, δεδομένου ότι η χώρα έχει λίγους εγχώριους ενεργειακούς πόρους και εξαρτάται από τις ακριβές εισαγωγές.
Στην προσπάθειά της να αυξήσει τις προμήθειες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Άγκυρα είχε χορηγήσει προ-άδειες για έργα αιολικής ενέργειας συνολικής χωρητικότητας 2.130 μεγαβάτ κατά τη διάρκεια πενταήμερου διαγωνισμού μαραθωνίου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017.
Με την αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, η Τουρκία επιδιώκει να μειώσει τον ενεργειακό της λογαριασμό, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Προσπαθεί τέλος να αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ ηλεκτρικού ρεύματος σε 110.000 μεγαβάτ μέχρι το 2023.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης