Διεθνή

Η Shell προχωρεί στην ανασυγκρότηση του πεδίου Penguins στην Βρετανία

tags :
Η Shell προχωρεί στην ανασυγκρότηση του πεδίου Penguins στην Βρετανία
Ο τομέας Penguins επεξεργάζεται   πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρησιμοποιώντας τέσσερα υπάρχοντα κέντρα γεώτρησης που συνδέονται με την πλατφόρμα Brent Charlie
Η Shell ανακοίνωσε την τελική απόφαση επένδυσης για το έργο ανασυγκρότησης του πεδίου Penguins στην Βρετανία, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου κυλινδρικού σκάφους για την παραγωγή, αποθήκευση και εκφόρτωση (FPSO) που σχεδιάστηκε από την Sevan Marine.
Ο τομέας Penguins βρίσκεται σε  βάθος 165 μέτρων, περίπου 150 μίλια βορειοανατολικά των νησιών Shetland.
 Ανακαλύφθηκε το 1974 . Το πεδίο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2002 και είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ Shell (50% και διαχειριστής) και της ExxonMobil (50% ).
 Ο τομέας Penguins επεξεργάζεται επί του παρόντος πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρησιμοποιώντας τέσσερα υπάρχοντα κέντρα γεώτρησης που συνδέονται με την πλατφόρμα Brent Charlie.
 Η αναδιάρθρωση του πεδίου, που απαιτείται όταν το Brent Charlie σταματήσει την παραγωγή,  άλλα οκτώ πηγάδια, θα επιστραφούν στο νέο σκάφος FPSO.
Το φυσικό αέριο θα εξαχθεί μέσω της σύνδεσης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων υποθαλάσσιας και της πρόσθετης υποδομής αγωγών.
Σύμφωνα με τη Shell, η κοινή επιχείρηση Sevan 400 FPSO   αναμένεται να έχει κορυφαία παραγωγή περίπου 45.000 boe / d.
Το πετρέλαιο θα μεταφερθεί μέσω δεξαμενόπλοιων στα διυλιστήρια και το αέριο θα μεταφερθεί μέσω του αγωγού FLAGS στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου του St Fergus στη βορειοανατολική Σκωτία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης