Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η κατασκευή του τουρκικού αγωγού TurkStream

Συνεχίζεται η κατασκευή του τουρκικού αγωγού TurkStream
Η σύμβαση για την κατασκευή του σταθμού παραλαβής φυσικού αερίου υπογράφηκε με την Petrofac τον Σεπτέμβριο του 2017
Τα κατασκευαστικά έργα του έργου του αγωγού TurkStream στο τουρκικό χερσαίο τμήμα ξεκίνησαν με την κατασκευή του σταθμού λήψης αγωγών ανοικτής θάλασσας, ανακοίνωσε η South Stream Transport BV την Τετάρτη (16/1).
Με την έναρξη της χερσαίας κατασκευής στην πόλη Kiyikoy, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, το έργο υλοποιείται τώρα σε τρεις κατασκευαστικές περιοχές: στη χερσαία Ρωσία, στην ξηρά στην Τουρκία και στην ανοικτή θάλασσα στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το South Stream εταιρεία που εποπτεύει την κατασκευή του TurkStream.
«Από το 2015, διεξήχθησαν έρευνες για τον εντοπισμό της καλύτερης τοποθεσίας για την εγκατάσταση. Τα αποτελέσματα έχουν ενσωματωθεί στην εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EIA), η οποία εγκρίθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2017. Όλες οι απαραίτητες άδειες για την προετοιμασία του χώρου για την κατασκευή έχουν τεθεί σε ισχύ» αναφέρεται στην δήλωση.
Παράλληλα, η σύμβαση για την κατασκευή του σταθμού παραλαβής φυσικού αερίου υπογράφηκε με την Petrofac τον Σεπτέμβριο του 2017 και η εταιρεία ανέθεσε την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Tekfen ως κύριο υπεργολάβο της.
Η κατασκευή των εγκαταστάσεων προσγείωσης στη ρωσική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στην πόλη Anapa, φτάνει στα τελικά της στάδια. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

www.worldenergynewws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης