Διεθνή

Χρέωση 1,7 δισ. δολ. στην BP για την τραγωδία στην πετρελαιοπηγή Macondo

Χρέωση 1,7 δισ. δολ. στην BP για την τραγωδία στην πετρελαιοπηγή Macondo
Η χρέωση θα αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση
Η British Petroleum (BP) θα χρεώσει επιπλέον 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την πετρελαιοκηλίδα του Macondo το 2010, Κόλπος του Μεξικού, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη (16/1).
Η χρέωση θα αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Η επιβάρυνση που λαμβάνουμε ως αποτέλεσμα είναι πλήρως διαχειρίσιμη στο υφιστάμενο δημοσιονομικό πλαίσιο, ειδικά τώρα που έχουμε την ισορροπία της εταιρείας στα $ 50 ανά βαρέλι", δήλωσε ο Brian Gilvary, επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της BP».
Με τις τελευταίες χρεώσεις, το συνολικό κόστος της πετρελαιοκηλίδας για την BP ανέρχεται σε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η BP ήρθε σε συμφωνία διακανονισμού ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο του 2016 και έφθασε σε συμφωνία τον Ιούλιο του 2015 με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πέντε χώρες του Κόλπου να πληρώσει 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την πετρελαιοκηλίδα.
Μια αναμενόμενη πληρωμή ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρέπει να καταβληθεί για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό και για τις τοπικές επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν αρνητικά από τη διαρροή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης