Διεθνή

Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας οχημάτων με φυσικό αέριο η Κίνα

Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας οχημάτων με φυσικό αέριο η Κίνα
Το μερίδιο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά είναι 21,9%, το Ιράν 16,3% και το Ινδίας 12,4%
Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή των οχημάτων φυσικού αερίου παγκοσμίως με το Ιράν και την Ινδία να την ακολουθούν στα τέλη του 2017, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Βάση Γνώσης Οχημάτων Φυσικού Αερίου - υπηρεσία της NGV Global (παλαιότερα γνωστή ως Διεθνής Ένωση Οχημάτων Φυσικού Αερίου - IANGV).
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Κίνα οδηγεί με 5.35 εκατομμύρια οχήματα φυσικού αερίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 ενώ το Ιράν έχει 4 εκατομμύρια ακολουθούμενη από την Ινδία με 3.45 εκατομμύρια οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο.
Το μερίδιο της Κίνας στην παγκόσμια αγορά είναι 21,9%, το Ιράν 16,3% και το Ινδίας 12,4%.
Οι υπόλοιπες χώρες στην πρώτη λίστα είναι το Πακιστάν, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ιταλία, η Κολομβία, η Ταϊλάνδη και το Ουζμπεκιστάν.
Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Ισραήλ, η Ιρλανδία, η Τυνησία και η Τανζανία ήταν στο κάτω μέρος του καταλόγου με όχι περισσότερα από 50 οχήματα φυσικού αερίου, ενώ τα στοιχεία έδειξαν ότι μέχρι το τέλος του 2017 η Τουρκία είχε 3.850 οχήματα φυσικού αερίου.
Τέλος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Ασία είναι η ηγετική περιοχή με συνολικά 16,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ακολουθούμενη από τη Λατινική Αμερική με 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και την Ευρώπη με 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Η αφρικανική ήπειρος αναφέρεται ότι έχει μόνο 193.509 οχήματα φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης