Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Chevron επιστρέφει στο Κουρδιστάν του Ιράκ

Η Chevron επιστρέφει στο Κουρδιστάν του Ιράκ
Η αμερικανική εταιρεία  πετρελαίου σχεδιάζει να ξεκινήσει εργασίες στο πεδίο Sarta 3
Η Chevron Corp. σχεδιάζει να ξαναρχίσει τη γεώτρηση στο Κουρδιστάν του Ιράκ καθώς οι εντάσεις μεταξύ της ημιαυτόνομης περιφέρειας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μειώνονται.
Η αμερικανική εταιρεία  πετρελαίου σχεδιάζει να ξεκινήσει εργασίες στο πεδίο Sarta 3 βόρεια του Erbil, ανακοίνωσε η Chevron την Τρίτη 16/1/2018.
Οι εργασίες εξερεύνησης είχαν σταματήσει προσωρινά τον Οκτώβριο λόγω των εντάσεων στην περιοχή.
Οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις διέκοψαν τις δραστηριότητές τους στο βόρειο Ιράκ, όταν  οι Κούρδοι ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας τον Σεπτέμβριο.
Το δημοψήφισμα εξόργισε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Βαγδάτη, η οποία απέστειλε δυνάμεις για να αναλάβει  το πετρελαϊκό πεδίο  του Kirkuk, το οποίο βρίσκεται έξω από το θύλακα του KRG, από κουρδικό έλεγχο.
Αν και το μέλλον της περιοχής παραμένει αβέβαιο η κατάσταση δεν έχει κλιμακωθεί περαιτέρω, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του Chevron.
Οι προκλήσεις για τις εταιρείες πετρελαίου να λειτουργούν στην περιοχή δεν έχουν απομακρυνθεί τελείως λόγω της διακοπής των πτήσεων, δήλωσε ο Robin Mills, Διευθύνων Σύμβουλος της Qamar Energy. Ορισμένοι παραγωγοί όπως τη DNO ASA και η Genel Energy Plc δεν άφησαν ποτέ το Κουρδιστάν ακόμη και  όταν η κατάσταση στην περιοχή παρέμενε εκρηκτική.
«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κινητοποιήσουμε εκ νέου τους ανθρώπους και τον εξοπλισμό για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι να ξαναρχίσουμε τις επιχειρήσεις», ανέφερε η  ανακοίνωση  της Chevron.
Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου παγκοσμίως κατέχει μερίδιο 80% το καθένα στα μπλόκ Sarta και Qara Dagh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης