Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μega deal: H Energizer Holdings εξαγοράζει το τμήμα μπαταριών της Spectrum έναντι 2 δισ δολ σε μετρητά

Μega deal: H Energizer Holdings εξαγοράζει το τμήμα μπαταριών της Spectrum έναντι 2 δισ δολ σε μετρητά
Mega-deal στην διεθνή ενεργειακή αγορά με την Energizer να εξαγοράζει έναντι 2 δισ δολαρίων με μετρητά τον τομέα της Spectrum που αφορά τις μπαταρίες
Η εταιρεία  κατασκευής μπαταριών Energizer Holdings ανακοίνωσε  την Τρίτη 16/1/2018 ότι θα εξαγοράσει την μονάδα μπαταριών και φορητού φωτισμού της  Spectrum Brands, συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και θα προσθέσει στις δραστηριότητες της σήματα όπως τα Rayovac και Vatra.
Η συμφωνία έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της  Spectrum ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης, για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις μπαταριών και συσκευών.
Ο τομέας των μπαταριών και φορητού φωτισμού της  Spectrum ανήλθε σε τζίρο στα 866 εκατομμύρια δολάρια το 2017 με  τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται  στα 169 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι εταιρείες.
Η Energizer είναι γνωστή για τα εμπορικά σήματα Energizer και Eveready και πωλεί φακούς κάτω από τα εμπορικά σήματα Hard Case, Dolphin και WeatherReady.
Η Spectrum  σημείωσε ότι η πώληση θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της, οι οποίες περιλαμβάνουν hardware, auto care..
Για την Energizer, η συμφωνία θα ενισχύσει  την παρουσία της στον τομέα των μπαταριών, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις διεθνείς της δραστηριότητες.
Η Barclays ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της Energizer και η RBC Capital Markets της Spectrum Brands.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η επιχείρηση μπαταριών Rayovac, η οποία ξεκίνησε στο Madison πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, ήταν ο «κληρονόμος» της παγκόσμιας εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων που έχει γίνει η Spectrum Brands.
Η Spectrum ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι σχεδίαζε να πωλήσει τις επιχειρήσεις ηλεκτρικών στηλών και συσκευών το 2018.
Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε ότι δεν ήξερε τι επιπτώσεις θα είχε μια συμφωνία στις θέσεις εργασίας.
Η Spectrum Brands, με 18.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, απασχολεί 1.200 υπαλλήλους στο Wisconsin: 670 στην έδρα της Middleton, συμπεριλαμβανομένων 400 στον τομέα των μπαταριών και των συσκευών και πάνω από 500, συνολικά, σε δύο μονάδες μπαταρίας.
Το τμήμα παγκόσμιων μπαταριών και συσκευών έφερε ποσό 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2017 ή το 40% των εσόδων των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Spectrum Brands .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης