Διεθνή

ΗΠΑ: Χαμηλότερα τα έσοδα της Noble Group από την πώληση μονάδας πετρελαίου στη Vitol

ΗΠΑ: Χαμηλότερα τα έσοδα της Noble Group από την πώληση μονάδας πετρελαίου στη Vitol
 Η Noble Group ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από την πώληση της Noble Americas Corp (NAC) σττην Vitol θα είναι περίπου 400 εκατ. δολ. έναντι 580 εκατ. δολ. που αναμενόταν
Η Noble Group ολοκλήρωσε την πώληση της πετρελαϊκής επιχείρησής της τις ΗΠΑ στην Vitol, αλλά τα καθαρά έσοδα από τη συμφωνία είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 15/2018.
Σε ανακοίνωση, η Noble Group ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα από την πώληση της Noble Americas Corp (NAC) σττην Vitol αναμένεται να είναι περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.
Τον Οκτώβριο, η Noble, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είχε ανακοινώσει ότι τα ακαθάριστα έσοδα από τη συμφωνία θα ανέρχονταν σε 1,42 δισ. δολάρια και αναμενόταν  να διαμορφωθούν στα 580 εκατ. δολάρια μετά την αποπληρωμή των δανείων.
Η Noble δήλωσε ότι η χαμηλότερη απόδοση της πώλησης που έκλεισε στις 12 Ιανουαρίου ήταν "κυρίως λόγω των ζημιών εκμετάλλευσης της NAC από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως την ημερομηνία κλεισίματος."
Η εισηγμένη στη Σιγκαπούρη εταιρεία, η οποία είχε χρηματιστηριακή αξία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Φεβρουαρίου 2015, βυθίστηκε σε κρίση μετά από έκθεση της  Iceberg Research αργότερα εκείνο τον μήνα που αμφισβητούσε τη λογιστική της.
Η Noble απέρριψε τους ισχυρισμούς της έκθεσης, αλλά σε συνδυασμό με μια σημαντική ύφεση των βασικών προϊόντων, η επιχείρηση δεν μπόρεσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Η αγοραστική της αξία έχει συρρικνωθεί σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια καθώς έχει σταδιακά πωλήσει μεγάλα τμήματα της επιχείρησής της για να παραμείνει βιώσιμη.
Η Noble πώλησε επίσης στην Mercuria  τις επιχειρήσεις αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ για λιγότερο από ότι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως - 168 εκατομμύρια δολάρια από 250 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Paul Brough, ειδικός αναδιάρθρωσης ο οποίος εποπτεύει μέρος της εκκαθάρισης της Lehman Brothers, διορίστηκε πρόεδρος πέρυσι και δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για την αποφυγή της αφερεγγυότητας.
Η εταιρεία κλείνει επίσης ό, τι απομένει από τις παγκόσμιες εμπορικές της συναλλαγές πετρελαίου, επιστρέφοντας στις ρίζες της ως ασιατικός tradet εμπορευμάτων στην Ασία.
Η Noble δήλωσε ότι είχε περίπου 525 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα μετά τις πωλήσεις σε Mercuria και Vitol καθώς και κέρδος από ό, τι έμεινε από την πετρελαϊκή της δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενσωματωμένο στη Noble Clean Fuels Ltd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης