Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Πράσινο φως για το πρώτο έργο στη Βόρεια Θάλασσα μετά από 6 χρόνια

Shell: Πράσινο φως για το πρώτο έργο στη Βόρεια Θάλασσα μετά από 6 χρόνια
Το έργο θα αποφέρει κέρδη ακόμη και με τιμές πετρελαίου κάτω από 40 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την Shell
Η Royal Dutch Shell έδωσε το πράσινο φως τη Δευτέρα 15/1/2018 για την επέκταση του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου Penguins στη βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το πρώτο σημαντικό έργο της στο γερασμένο πεδίο, τα τελευταία έξι χρόνια.
Η Shell, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σκάφους παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO), επιβεβαίωσε τη δέσμευση της αγγλο-ολλανδικής εταιρείας στην περιοχή αφού πέρυσι πούλησε περίπου το ήμισυ του ενεργητικού της.
"Το Penguins αποδεικνύει τη σημασία των περιουσιακών στοιχείων της Shell στη Βόρεια Θάλασσα για το ανάντη χαρτοφυλάκιο της εταιρείας", δήλωσε ο Andy Brown, διευθυντής της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Shell.
Το FPSO αναμένεται να παράγει μέχρι και 45.000 βαρέλια   ανά ημέρα (boe / d).
Οι μετοχές της Shell ήταν 0,3% χαμηλότερες στις 1145 GMT.
Η ανάπλαση του Penguins είναι το πρώτο μεγάλο έργο που ανακοίνωσε η Shell από το 2012, όταν έλαβε μια τελική επενδυτική απόφαση για το πεδίο Fram στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα.
Το έργο θα αποφέρει κέρδη ακόμη και με τιμές πετρελαίου κάτω από 40 δολάρια το βαρέλι, ανακοίνωσε η Shell, καθιστώντας το ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλες υπεράκτιες λεκάνες και το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής σχιστολιθικού στη Βόρεια Αμερική.
"Προσπαθήσαμε να το καταστήσουμε οικονομικό μέχρι τα τελευταία δύο χρόνια όταν συνεργαστήκαμε στενά με τον εφοδιασμό για τον επαναπροσδιορισμό και τον επανασχεδιασμό της ανάπτυξης και τη μείωση του κόστους", δήλωσε στο Reuters ο Steve Phimister, επικεφαλής της Shell Upstream στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Μετά από το Penguins, η Shell αναμένεται να αποφασίσει για ορισμένα νέα έργα στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα το επόμενο έτος ή δύο, συμπλήρωσε ο Phimister.
Η Shell δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος του έργου, το οποίο οι αναλυτές του Bernstein τον περασμένο Σεπτέμβριο εκτιμούσαν ότι θα φθάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η παραγωγή στη Βόρεια Θάλασσα έχει μειωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά έχει σημειώσει μέτρια ανάκαμψη τα τελευταία χρόνια, χάρη σε μια σειρά νέων έργων, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου Quad 204 που λειτουργεί στο BP στα δυτικά Shetlands  και στο οποίο κατέχει το 55%.
Οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το λειτουργικό κόστος μετά την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2014.
Η παραγωγή της Shell ανέρχεται, επί του παρόντος, σε περίπου 135.000 boe / d στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την ολοκλήρωση της πώλησης ενός πακέτου περιουσιακών στοιχείων ύψους 3 δισ. δολαρίων σε Chrysaor τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε ο Phimister.
Η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει την παραγωγή της σε αυτό το επίπεδο το 2030, πρόσθεσε.
Ο τομέας Penguins ανακαλύφθηκε το 1974 και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2002. Είναι μια κοινή επιχείρηση 50-50 με την Exxon Mobil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης