Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επένδυση 4 δισ. ευρώ από Σαουδική Αραβία για ναυπηγοεπισκευαστικό σύμπλεγμα

Επένδυση 4 δισ. ευρώ από Σαουδική Αραβία για ναυπηγοεπισκευαστικό σύμπλεγμα
Το 2022 θα έχει πλήρη παραγωγική λειτουργία
Το τεράστιο ναυπηγο-επισκευαστικό κέντρο θα καταλαμβάνει έκταση 4,96 εκατ. τ.μ., θα αποτελείται από τέσσερις ζώνες λειτουργίας και θα περιλαμβάνει νεωλκεία, ναυπηγικές δεξαμενές, αλλά και περισσότερες από 15 προβλήτες και μόλους διαφόρων τύπων
Την επίσημη έναρξη εργασιών κατασκευής του τεράστιου ναυπηγο-επισκευαστικού συμπλέγματος King Salman Global Maritime Industries Complex (GMIC) της Σαουδικής Αραβίας συνολικού κόστους 4,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 4 δισ. ευρώ), ανακήρυξε ο Σαουδάραβας βασιλιάς King Salman bin Abdulaziz Al Saud στο τέλος Νοεμβρίου 2016.
Ο ίδιος τοποθέτησε τον ακρογωνιαίο λίθο του Διεθνούς Συμπλέγματος Ναυτιλιακών Βιομηχανιών και Υπηρεσιών, που έλαβε και αυτό, το όνομά του.
Το τεράστιο ναυπηγο-επισκευαστικό συγκρότημα στο Ras Al-Khair κοντά στο Jubail της Σαουδικής Αραβίας, πρόκειται να παρέχει μηχανολογικές, κατασκευαστικές-μεταποιητικές και επισκευαστικές υπηρεσίες σε υπεράκτιες πλατφόρμες υποθαλάσσιας γεώτρησης, εμπορικά πλοία και πλωτά μέσα υπεράκτιων επισκευών.
Μετά την ολοκλήρωσή του, το τεράστιο ναυπηγο-επισκευαστικό κέντρο θα καταλαμβάνει έκταση 4,96 εκατ. τ.μ., θα αποτελείται από τέσσερις ζώνες λειτουργίας και θα περιλαμβάνει νεωλκεία, ναυπηγικές δεξαμενές, αλλά και περισσότερες από 15 προβλήτες και μόλους διαφόρων τύπων.
Το γιγαντιαίο έργο υλοποιείται στη βάση μνημονίου κατανόησης (MoU) μεταξύ της νοτιο-κορεατικής Hyundai Heavy Industries και του σαουδαραβικού πετροχημικού κολοσσού Saudi Aramco, της Lamprell και της Εθνικής Ναυτιλιακής Εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας (Bahri), εταιρείες οι οποίες έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στα ναυπηγεία, στον κλάδο μηχανών ναυτιλίας και σε μια βιομηχανική εγκατάσταση.
Σύμφωνα με τη Saudi Aramco, το ναυπηγο-επισκευαστικό σύμπλεγμα αναμένεται να ξεκινήσει αρχικά τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2018, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία το τμήμα υπεράκτιων πλατφορμών του, τα ναυπηγεία το 2020 και ο τομέας συντήρησης και επισκευών το 2021, για να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης