Διεθνή

Novak: H Ρωσία θα συζητήσει στο Ομάν, μια πιθανή έξοδο από την συμφωνία του ΟΠΕΚ

tags :
Novak: H Ρωσία θα συζητήσει στο Ομάν, μια πιθανή έξοδο από την συμφωνία του ΟΠΕΚ
Στις 21 Ιανουαρίου η συνάντηση
Υπουργοί από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ θα συζητήσουν τη δυνατότητα ομαλής εξόδου από την παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας την Παρασκευή 12/1/18.
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία «οδηγούν» την  προσπάθεια του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής και την στήριξη των τιμών.
 Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% από τα μέσα του 2017, φθάνοντας στα 70 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2014.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak  δήλωσε ότι το τρέχον επίπεδο τιμών πετρελαίου είναι βραχυπρόθεσμο και θα συζητήσει την κατάσταση σε συνεδρίαση υπουργικής επιτροπής παρακολούθησης στο Ομάν, η οποία προγραμματίζεται για τις 21 Ιανουαρίου την επόμενη εβδομάδα.
Ερωτηθείς αν οι υπουργοί θα συζητήσουν πιθανή έξοδο από τη συμφωνία, είπε: «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα σταματήσει να συζητά για αυτά τα θέματα. Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε σχετικά με τους μηχανισμούς που μπορούν να εξεταστούν. "
Ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου της Ρωσίας, της Lukoil, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσει την έξοδο από το σύμφωνο πετρελαίου εάν οι τιμές αργού παραμείνουν στα 70 δολάρια το βαρέλι για περισσότερο από έξι μήνες.
Ωστόσο, ο Novak  δήλωσε ότι δεν έχει εξαντληθεί ολόκληρη η πλεονάζουσα προσφορά από την αγορά πετρελαίου.
"Βλέπουμε ότι η αγορά γίνεται ισορροπημένη. Βλέπουμε ότι το πλεόνασμα της αγοράς μειώνεται, αλλά η αγορά δεν είναι εντελώς ισορροπημένη ακόμα ", δήλωσε στους δημοσιογράφους. "Φυσικά, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης