Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 600.000 bpd υποχώρησαν οι πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τις ΗΠΑ

Κάτω από τα 600.000 bpd υποχώρησαν οι πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991
Οι πωλήσεις αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Βενεζουέλας μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Δεκέμβριο, στα 593.047 βαρέλια την ημέρα (bpd), το χαμηλότερο ετήσιο επίπεδο από το 1991, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters για τις εμπορικές ροές.
Η μεγάλη  πτώση στην παραγωγής στη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει πλήξει τις εξαγωγές πετρελαίου και την εγχώρια διύλιση και επιδείνωσε μια οικονομική ύφεση που τώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος.
 Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας έχει βυθιστεί σε μια εκτεταμένη έρευνα διαφθοράς που έχει σταματήσει τη λήψη αποφάσεων.
Οι οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα που επιβλήθηκαν πέρυσι από τις  ΗΠΑ και τον Trump έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα την πετρελαϊκή ροή του PDVSA από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικοί από τους πελάτες της αγωνίζονται να πάρουν εμπορική πίστωση για συναλλαγές.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, ο οποίος συντονίζει τις ενεργειακές πολιτικές των βιομηχανικών χωρών και αρκετές εταιρείες αναλύσεων, αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας θα χάσει άλλα 500.000 bpd φέτος λόγω έλλειψης επενδύσεων, αυξανόμενων χρεών, κυρώσεων, διαρροής εγκεφάλων λόγω χαμηλών μισθών και νέων χωρίς εμπειρία στη βιομηχανία πετρελαίου.
Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν 419 ακατέργαστα φορτία αργού από τη Βενεζουέλα το περασμένο έτος έναντι 530 φορτίων το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι μεγαλύτεροι παραλήπτες ήταν η μονάδα επεξεργασίας της PDVSA Citgo Petroleum και η Valero Energy Corp.
Η Chevron Corp και η Phillips 66 εισήγαγαν επίσης φορτία κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η PBF Energy Inc σταμάτησε να λαμβάνει άμεσες προμήθειες αργού Βενεζουέλας από την PDVSA τον Οκτώβριο μετά από διαφωνίες που είχαν σχετικά με τις συμβάσεις.
Η PDVSA και οι κοινοπραξίες της πώλησαν πέρυσι το αραιωμένο αργό πετρέλαιο (DCO) στους πελάτες των Η.Π.Α., έναν βαθμό που αναμιγνύει επιπλέον βαρύ πετρέλαιο της Βενεζουέλας με εισαγόμενη βαριά νάφθα.
Οι όγκοι του 2017 αντανακλούσαν χαμηλότερες εξαγωγές τους τελευταίους μήνες. Από το Σεπτέμβριο, οι αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξεπέρασαν τα 550.000 bpd, αρκετά κάτω από το μέσο όρο των προηγούμενων μηνών.
Το 2016, η Βενεζουέλα εξήγαγε 718.365 bpd αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες από την παραγωγή πετρελαίου 2.466 εκατ. bpd. Η παραγωγή τον Νοέμβριο - τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία - ήταν 1.837 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα τον  ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης