Διεθνή

Η Sinopec κοντά στην εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Chevron στη Νότια Αφρική

tags :
Η Sinopec κοντά στην εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Chevron στη Νότια Αφρική
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής συνέστησε η συναλλαγή ύψους περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων με την Sinopec να εγκριθεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις
Η κινεζική Sinopec Corp της Κίνας βρέθηκε την Πέμπτη  11/1/18  κοντά σε νίκη επί της Glencore στη μάχη για τα περιουσιακά στοιχεία της Chevron στη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής ευνοούσε την προσφορά της.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής συνέστησε η συναλλαγή ύψους περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων με την Sinopec να εγκριθεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Ασίας.
Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε αργότερα ότι είχε συνάψει συμφωνία με τη Sinopec για ζητήματα δημοσίου συμφέροντος και ότι εκκρεμεί η τελική έγκριση για την συναλλαγή.
"Η συναλλαγή εξαρτάται από την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής και θα ολοκληρωθεί εκτός εάν οι μειοψηφούντες μέτοχοι της Chevron Νότιας Αφρικής εφαρμόσουν με επιτυχία το δικαίωμά της πρώτης άρνησης", δήλωσε η δήλωση της Sinopec.
Τον Οκτώβριο, οι μειοψηφούντες μέτοχοι στη θυγατρική της Chevron Νότιας Αφρικής άσκησαν δικαιώματα προτίμησης μετά από καθυστερήσεις στη συμφωνία με την Sinopec και έφεραν την Glencore, η οποία κατέβαλε προσφορά ύψους 937 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το διακύβευμα περιλαμβάνει  μερίδιο 75% στη θυγατρική της Chevron στη Νότιο Αφρική που διαθέτει παραγωγή  100.000 βαρελιών ανά ημέρα στο Κέιπ Τάουν, εργοστάσιο λιπαντικών στο Durban και 820 πρατήρια καυσίμων και άλλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.
Η πώληση περιλαμβάνει επίσης 220 καταστήματα σε όλη τη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα.
Εκπρόσωπος της Glencore δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση της Glencore ή της Off The Shelf Investments Fifty Six (OTS, οι μειοψηφούντες μέτοχοι) που σχετίζονται με την προτεινόμενη απόκτηση ... Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στην ικανοποίηση των όρων της OTS για την ολοκλήρωση της συναλλαγής . "
Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής αναμένεται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης